Egy magyar kriptovaluta startup 1.8 millió dollárnyi forrást kalapolt össze

A QANplatform, kvantumrezisztens hibrid blokklánc platform bejelentette, hogy négy vállalattól, a Fairum Ventures-től, a DeltaHub Capital-tól, az Insignius Capital-tól és a BlackDragon-tól összesen 1.8 millió dollárt gyűjtött.

A QANplatformon a fejlesztők és a vállalatok decentralizált alkalmazásokat (dappok) és decentralizált pénzügyi megoldásokat (DeFi) készíthetnek, illetve az üzleti folyamataikat is futtathatják a blokkláncán. A platform ismerős lehet olvasóinknak, hiszen tavaly szeptemberben Silurral, az etikus hackerrel készült interjúnkban, már volt szó a nem mindennapi projektről. Silur, aki mint üzlettulajdonos és tanácsadó vesz részt a QAN fejlesztésében akkor elárulta, hogy elméletben egy kvantumszámítógép a bitcoin és ether aláírások mögötti kriptográfiát képes rommá verni. Jelenleg még egyetlen ilyen eszköz sincs, de ami késik, nem múlik. Azt mondta, hogy a QAN-on azért dolgozik csapatával, hogy mire megépítik az első kvantumgépet, addigra ők egy letesztelt ellenálló hálózattal rendelkezzenek.

Több befektetőt meggyőzött a QAN

A projektben számos vállalat látott fantáziát, köztük a BlackDragon is, melynek partnere Max Mucko kijelentette:

Örülünk, hogy hozzájárulhatunk ehhez a befektetési körhöz és támogathatjuk a QANplatform jövőbeli növekedését. Sok lehetőséget látunk [a projektben] nemcsak a kvantumrezisztens kiberbiztonság miatt, hanem a QAN egyéb IP-jei, mint például a Proof-of-Randomness (PoR) konszenzus algoritmus, a gyors felhőplatform telepítés vagy a közelgő többnyelvű intelligens szerződésfejlesztési funkció miatt is.

A QANplatform társalapítója és műszaki igazgatója, a szintén magyar Polecsák Johann azt nyilatkozta: “A legfontosabb küldetésünk, hogy csökkentsük a belépési korlátokat a fejlesztők számára, hogy a startupok és a vállalatok a lehető leggyorsabban létrehozhassák a Proofs-of-Concept (PoC) és Minimum Viable Product (MVP) termékeiket a tömeges elfogadás érdekében. Ragaszkodunk ehhez a szemlélethez, és csak a közösség által vezérelt tőkét engedjük befektetni ebbe a stratégiai poolba.”

Emellett a magyar startup QANplatform egy partnerségről is beszámolhat StarColl nevű Star wars témájú NFT digitális kollekció platformmal, amelyet még a május 4-i hivatalos Star Wars napon jelentettek be. A StarColl a világ egyik legnagyobb privát Star Wars-gyűjteményét NFT-ként fogja kínálni a QAN blokkláncán.

Emellett a platform natív QANX tokenje esetében is újdonságról számoltak be, ugyanis május 21-étől listázásra kerül az Uniswapon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük