Diszkrimináció mesterfokon: Magyarországon az oltottak elsőbbséget fognak élvezni

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy 4 millió beoltott után jön a következő lépés az ország nyitási programjában. Megnyitnak a szolgáltatók, de a szolgáltatásaikat csak azok vehetik igénybe, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Tömeges felháborodást okozott a bejelentés. Elárasztották a kormány Facebook oldalát a negatív kommentek. 

A konteósok ma pezsgőt bonthatnak, hiszen ők már hosszú hónapokkal ezelőtt megmondták, hogy a COVID-19 elleni oltással párhuzamos védettségi igazolványt állít majd ki az állam, aminek birtokosai elsőbbséget élvezhetnek majd szinte mindenhol. Akkor mindenki lehurrogta őket, de ma úgy tűnik mégis az összeesküvés-elméletek gyártóinak lett igaza.

Orbán Viktor ugyanis ma bejelentette, hogy akár már jövőhéten megnyithatnak a különféle szolgáltatók, de oda csak azok mehetnek, akik már kaptak védettségi igazolványt. Mint arról korábban hallani lehetett a mainstream médiában ilyen igazolvánnyal csak azok rendelkezhetnek, akik vagy átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy már megkapták valamelyik COVID elleni oltást. Na, de mi van azokkal, akik óvatosak voltak és nem kapták el a vírust vagy bármilyen oknál fogva nem vehették fel az oltást?

Jönnek az elsőszámú állampolgárok és a másodrendűek?

Aki olyan betegséggel küzd, mely következtében nem kaphat oltást, esetleg nem szeretne oltakozni, mivel még az Európai Unióban csak hivatalosan kísérleti jelleggel engedélyezték a vakcinák használatát, vagy szeretne oltást, de még nem került sorra, az gyakorlatilag mindenről lemarad. A hivatalos bejelentés szerint nem mehet szállodába, vendéglátóhelyiségek belső helyiségeibe, színházba, tánc- és zeneművészeti eseményre, cirkuszba, moziba, edző- és fitneszterembe, uszodába, közfürdőbe, jégpályára, állatkertbe, vadasparkba, kaland- és vidámparkba, játszóházba, múzeumba, könyvtárba, sporteseményekre. Elég széles tehát azon szolgáltatások köre, melyből a nem oltottak kimaradnak védettségi igazolvány nélkül. Dolgozni és bevásárolni mehetnek… Egyelőre.

Joggal merülhet fel a kérdés bennünk, hogy ez nem diszkrimináció? A válasz de. Sokan önhibájukon kívül nem juthatnak oltáshoz, mégis megbélyegzik őket. Számos beoltott felsőbbrendű állampolgárnak tartja magát, holott aki nem kapott oltást az is tisztességes ember, dolgozik, adót és tb-t fizet. Többeket felháborít az a tény is, hogy azok is megkapják a védettségi igazolványt, akik csak egyetlen vakcinát kaptak a kettőből. Ez egyértelműen hamis biztonságérzetet kelt, hiszen még a szakemberek is elismerik, hogy a második oltás felvétele után hetekkel alakul ki a megfelelő védettség a vírussal szemben, de 100%-os védelem még akkor sincs. Akkor miért élvezhetnek elsőbbséget a beoltottak? Maga Karikó Katalin, a Pfizer vakcina feltalálója nyilatkozta:

Sokan azt hiszik, ha megkapták a vakcinát [mindkettőt], nekik már mindent lehet, mert védettek. Ez koránt sincs így. Ők is megfertőződhetnek és akkor a vírust is továbbadják. A vakcinák a kórházba kerüléstől védhetnek meg.

Ezzel az oltási propagandával pedig épp az ellenkezőjét próbálja Magyarország az emberekkel elhitetni. Már így is rendkívüli megosztottság van országban, a védettségi igazolványhoz kötött előjogokkal pedig ember embernek farkasa lesz. Mire jó ez? Vagy ez lenne a cél?

Néhány vélemény a kormány Facebook oldaláról:

Magyarország oltottak Facebook kommentek