Már 745 millió dollár haszonnál jár a MicroStrategy bitcoinja

A valósidejű pénzügyi információkat biztosító Watcher Guru platformja szerint Michael Saylor MicroStrategy cégének bitcoin befektetése most már 745 millió dolláros nem realizált profittal áll. Erről a Watcher Guru egy X-posztban számolt be. Az elemzések szerint a vezető kriptovaluta legutóbbi szárnyalása hajtotta ennyire meg a MicroStrategy befektetését.

Saylor továbbra is nagyban fogad a bitcoinra

Aki valamennyire is figyelte a hétvégén a bitcoin teljesítményét, az láthatta, hogy vásárlási őrület lett úrrá a piacon és a cikk írásának pillanatára már 34 ezer dollár fölé ment a BTC árfolyam BTC Price BTC Price . Egyetlen nap alatt volt példa 17,5%-os áremelkedésre és már a 36 ezer dollárt is megközelítette az árfolyam az őrület csúcspontján. Ezt az árat legutoljára 2023 elején láthattuk a legerősebb kriptotol. A MicroStrategy-nek jelenleg 158245 bitcoinja van a portfoliójában, amelynek átlagos beszerzési ára 29870 dollár volt. Az első bitcoint a cég még 2020. augusztusában vásárolta és már akkor megfogadták Saylorék, hogy szépen gyűjtögetni fognak.

Idén eddig 5445 bitcoint szerzett be a vállalat. Bennfentesek szerint a vásárlási kedv nem fog alábbhagyni, ezt pedig Michael Saylor idei posztjai is erősítik. Nem is olyan régen Saylor X-fiókján posztolt arról, hogy 2020. augusztusához képest 147%-ot hozott a bitcoin, amihez képest az S&P 500, a Nasdaq vagy akár az arany profitja is eltörpül. Azóta tart a bitcoin árfolyamának lendülete, amióta október 16-án sokan bedőltek egy álhírnek, amely a bitcoin spot ETF jóváhagyásról szólt. Azóta már 30%-ot emelkedett árfolyamában a legnagyobb kripto és egyre többen fogadnak a további emelkedésre.