Már nem a városlátogatás vagy tengerparti nyaralás a menő: itt az alvásturizmus

A hagyományos városlátogatás vagy tengerparti nyaralás már nem is annyira menő. A mai rohanó világunkban egyre kevesebbet alszunk, és még az a néhány óra sem mondható minőségi alvásnak. Ezért egy új típusú turizmus ütötte fel a fejét: az alvásturizmus.

Az alvásturizmus pontosan az, amire mindenki gondol: elmész azért otthonról, hogy végre nyugodtan szunyókálj és ne zavarjon senki. Több turisztikai szakember szerint ez lesz a 2023-as év új trendje.

Sok üzletember számára kifejezetten csábító ajánlat, de már a családosok is örömmel elmennek azért, hogy végre teljes nyugalomban tölthessenek el néhány éjszakát egy kellemes helyen.

Il Boss del Weekend című podcastban a következő hangzott el:

“Nagyon sokan csak azért mennek nyaralni, hogy aludni tudjanak. Olyannyira, hogy vannak olyan szállodák, amelyek még műszerekkel is felszerelik magukat az alvás monitorozására, hogy jobban érezzük magunkat. Megfelelő szettet is kínálnak, hogy tudj pihenni, beleértve egy speciális menüt, hogy aztán este ne legyen tele a gyomrod lefekvés előtt. Egyszóval az új trend az, hogy nyaralást szervezünk, csak azért, hogy végre többet aludjunk. De miért is? Mert mostanra mindannyian hozzászoktunk a képernyőhöz, az okostelefonhoz. Gondoljunk csak arra, hogy legalább két órával lefekvés előtt le kellene kapcsolni ezeket.”

Ha a nyaralás egy hasznos módja annak, hogy feltöltődjünk, és több energiával és motivációval térjünk vissza a mindennapokba, akkor az alvásturizmusnak is van létjogosultsága, hiszen ugyanezt a célt szolgálja. Röviden, ez az új típusú nyaralás lehetőséget kínál az azt választó utazóknak, hogy valóban kipihenjék magukat.

Nyaralás 2023: az igazi luxus az, ha van időnk aludni

Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy hova menj nyaralni 2023-ban, akkor kipróbálhatod az új 2023-as trendet, és választhatsz egy olyan kiválóan felszerelt létesítményt, amely befogad és kényeztet, így csak pihenéssel és alvással töltheted az idődet. Világszerte egyre több szálloda és üdülőhely kínál olyan megoldásokat, amelyek segítenek az alvászavarral küzdő utazóknak.

Az alvásturizmus célja, hogy az alvásminőség javításával támogassa az emberek jólétét. A Forbes magazin még egy listát is összeállított a világ legkülönbözőbb területein az alvásturizmusra szakosodott szállodákról.