Már több mint kétmillió ETH vár stakelésre az Ethereum 2.0 letéti címen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Már több mint kétmillió ETH tokent utaltak az Ethereum 2.0 proof-of-stake protokollú blokklánc indulásához szükséges letéti címre.

A pontos összeg pillanatnyilag 2,010,658 ETH, ami 1,200,302,506 dollárt ér az Etherscan adatai alapján. Az összeg a teljes forgalomban lévő kínálat 2%-át jelenti és egyben jelenti azt, hogy legalább két évig a zárolt tokenek nem használhatóak fel kereskedésre.

Kapcsolódó: Minden, amit tudnod kell az Ethereum 2.0-ról és a Proof-of-Stake-ről

Közben egyre több kriptovaluta váltó és tőzsde jelenti be ügyfeleinek, hogy ETH staking szolgáltatást fog biztosítani, ami egyben jelenti, hogy a meglehetősen technikai tanulási görbét kikerülve ‘egyklikkes’ megoldással lehet a tőzsdéken keresztel ETH-et zárolni, valamint azt is, hogy nincs szükség a minimális 32 ETH-re, ami alapesetben a minimális ETH 2.0 letéti címen elhelyezendő összeg. Ilyen staking szolgáltatást jelentett be a Kraken, a svájci Bitcoin Suisse, Binance, OKEx és így tovább.

Például a Kraken ügyfelei már legalább ~150,000 ETH-et kötöttek le a tőzsde címén december eleje óta, aminek jelenlegi egyenlegét, ki- és beutalásait az alábbi címen keresztül tudjuk ellenőrizni: https://etherscan.io/address/0xa40dfee99e1c85dc97fdc594b16a460717838703

A Kraken először erre a címre utalja az ETH stakelésre félretett ügyfélletéteket és innen küldi tovább kötegelve a hivatalos Ethereum 2.0 letéti címre.

A svájci Bitcoin Suisse szintén hasonlóan jár el azzal a különbséggel, hogy ők 5 címet is létrehoztak a staking letétek feldolgozására.

Az OKEx és Binance esetében egyelőre még nem ismert, hogy honnan, hova, hogy küldik és menedzselik az ügyfeleik ETH stake-re szánt letétjeit, előfordulhat, hogy e két tőzsde közvetlenül a hideg tárcáikról intézik kötegelve az utalásokat.

A Coinbase szintén tervez ETH 2.0 szolgáltatást indítani, de arról még nincs információnk, hogy konkrétan mikor.

Az viszont tudni kell, hogy minél magasabb a staking letéti címben zárolt ether összege, annál alacsonyabb lesz a jutalom. Ha például 10,000,000 ETH kerül zárolásra indulásig, akkor az éves megtérülés csak ~5% körül fog alakulni.

Token-közgazdasági szempontból érdekes a felállás, hiszen ha mondjuk sikerül elérni indulásig az elvárt 10 millió zárolt ETH célt, ami a teljes tokenkínálat ~10%-át jelenti, az ugyan nagyon alacsony 5%-os éves megtérülést jelent a stakelőknek, de közben komoly kínálati redukciót eredményez az ETH piacokon potenciálisan felfelé nyomva az ETH dollár, euró, szatosi stb. árfolyamát.

Az ether árfolyama december 24-én karácsonykor a 600$ dolláros ellenállás szinttel küzdve, 24 óra alatt 2.7%-ot esve 594 dolláron kereskedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.