Márciusban kezdődhet meg az Mt. Gox károsultak kifizetése

Tovább késik az Mt. Gox kártérítés, a kriptotőzsde szerint várhatóan március 10-én kezdődhet meg a károsultak kifizetése.

Az Mt. Gox ismét két hónappal csúsztatta a kártalanítások megkezdését, a tőzsde legfrissebb közleménye szerint a kifizetések március 10-én kezdődhetnek meg, és szeptember 30-ig az összes érintett felhasználónak át kell utalniuk a kártérítést. Ezzel együtt a kriptotőzsdéknél való regisztrálás határidejét is március 10-re tették át, a károsultaknak ugyanis ki kell választaniuk egy kriptotőzsdét és ott kell tárcát regisztrálniuk.

Az összeomlott kriptotőzsde összesen 142 ezer BTC-t fog fizetni az érintett felhasználóknak, ami a jelenlegi alacsony árfolyammal számolva is közel 2,4 milliárd dollárnak felel meg.

Gondokat okozhat a Kraken Japánból való kivonulása

Az Mt. Gox károsultak körében nemrég felmerült, hogy a kifizetések csúszása összefüggésben lehet a Kraken kriptotőzsde japán piacról való kivonulásával. A károsultak néhány tőzsde közül választhattak, amelyeknél tárcát kell regisztrálniuk, hogy az Mt. Gox oda utalja a kártérítést. A Kraken volt az egyik, amelynél a felhasználók tárcát regisztrálhattak, a kriptotőzsde azonban közölte, hogy januárban a globális elbocsátások után távozni fog a japán piacról.

Néhány károsult elmondta, hogy a Kraken közelgő kivonulása megnehezítette nekik a korábbi határidő betartását, viszont a március 10-i időpont segít nekik az adatok és a tárca regisztrálásában. Az egyik felhasználó például a Telegramon árulta el, hogy Japánban él, és korábban a Krakent regisztrálta tőzsdeként. Miután hallotta a hírt, hogy a Kraken kivonul az országból, két másik tőzsdén regisztrált:

“Még mindig várok mindkét tőzsdére, hogy befejezzék a KYC-met, így valószínűleg lekéstem volna a január 10-i határidőt. Számomra szükség volt az időpont módosítására, de együtt érzek mindenkivel, aki nincs az én szorult helyzetemben.” – írta.

A Kraken Japánból való kivonulása egyébként a legtöbb károsultat nem fogja érinteni, viszont problémákat okozhat azoknak a japán felhasználóknak, akik a kriptotőzsdén adnák el a kriptójukat.