Fed exelnök Janet Yellen után dr. Matolcsy György is boldog bitcoin tulajdonos

Janet Yellen Fed exelnök köztudottan nem túl nagy rajongója a bitcoinnak, de a bitcoin ajándékozó platform Biterica tulajdonosának akciója talán segíthet kissé meglágyítani a szívét. Raz Suprovici ugyanis kerek perec 0.0031642 BTC-t – kb. 20 dollárt – küldött Janet Yellen Berkeley Egyetemi email fiókjába.

Mi se akartunk lemaradni és gondoltuk, úgy is itt a 10 éves bitcoin évforduló meg ez a hasznos kis platform, küldjünk a Magyar Nemzeti Bank regnáló elnökének, dr. Matolcsy Györgynek is egy kis BTC-t!

Ötlet után akció és egy kis kutakodás után meg is találtuk az elnök nemzeti banki e-mail címét:

Visszatérve Janet Yellenre, az elmúlt napokban nyilatkozva a bitcoinnal kapcsolatban kijelentette, a bitcoin nem túl hasznos fizetőeszköz, de a blokklánc technológiát továbbra is hasznos innovációnak találja.

Ennek a kritikus kijelentésnek a megcáfolására döntött úgy Raz Suprovici, a Biterica alapítója, hogy meglepi Yellent egy kis bitcoinnal.

Mi meg itt a Bitcoin Bázisnál papagájként lekopizva, Matolcsy urat szeretnénk 0.005 bitcoinnal, mintegy 30 dollár értékű digitális ajándékkártyával felköszönteni.

Reméljük nem sértettünk meg semmilyen hatályos törvényt és pusztán a jóindulat vezérelt minket, hátha kis gerillaakciónkkal az MNB elkezd nagyobb figyelmet fordítani a feltörekvő technológiára és Magyarországot röpke idő alatt a Kárpát-medence Blokklánc Pannóniájává varázsolja.

Az ajándékozás menete pedig, ha netán szeretteiteket, főnökeiteket, szomszédodat, Bodri kutyádat (tudod, a jó viszony) szeretnétek egy kis bitcoinnal meglepni:

1) Miután megadtátok a címzett email címét (lásd feljebb) beírjátok a küldeni kívánt BTC összeget.

2) Kiválasszátok az ajándék tárgyát, mi természetesen az évfordulót választottuk.

3) Írjátok be a köszöntőüzenetet és a saját email címeteket.

4) A ‘verify’ gombra kattintás után kaptok egy összegzést a részletekkel:

5) Majd utolsó lépésként át kell utalni az adott bitcoin összeget a megjelenő wallet címre, majd miután ez megtörtént, az email címetekre kaptok egy megerősítő üzenetet, hogy a tranzakció végrehajtásra került.

Janet Yellen már megerősítette, megkapta a bitcoin ajándékát, de még nem volt ideje tüzetesebben megvizsgálnia. Reméljük az MNB vezér Matolcsy György is hamarosan kezébe veheti a digitális aranyat (mi a tranzakciót már megejtettük, egy kicsit még többet is utaltunk), de persze elnézzük, ha szóra se méltat minket lévén rengeteg a teendője. Mi mindenesetre megtettük amit a BTC-haza követel.

Suprovici morális tanulságként, az akciót összefoglalva a CoinDesknek így nyilatkozott:

“Az emberek félnek az ismeretlentől. Azt reméltem, hogy mikor belép a bitcoin walletjába az azonosítójával, akkor úgy fog tekinteni rá mint egy tipikus online bankszámla. A pénz ami az övé ott van, a saját ellenőrzése alatt, kész arra hogy elköltse … Remélem ez motiválja arra hogy nyisson a technológiára.”

“Talán küldeni kellene egy kis bitcoint a döntéshozóknak.” – pontosan ezt tettük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük