Meddig emelkedhet az Ethereum árfolyam? USD és BTC elleni elemzések

Új csúcsot döntött az Ethereum árfolyam. Legalábbis USD ellenében. Ethereum/Bitcoin és Ethereum/USD grafikonokon keresztül vizsgálják a Cryptofalka elemzői, hogy miket mutatnak a technikai analízis eszközei. 

Új ATH-n az ETH árfolyam

Heti ábrán vizsgájuk az eseményeket. Igen nagy a volatilitás Ethereum piacán, így teret nyer a heti értékelés. Csodás hír az Ethereum hívőknek, hogy új csúcsot dönt az ár. TA  (technikai analízis) eszközök segítségével nézzük meg meddig tarthat a lendület, illetve mikor fordulhat konszolidációba a jelenlegi emelkedés.

Pár lényeges dolgot jelöltem a ETH/USD 1w grafikonján. Korábbról egy igen nagy időtávon formálódó dupla alj alakzat fordított az addigi ETH ármozgás csökkenő trendjén. A jelzett nyakvonal áttörésével született meg a trendforduló, itt vált el az a pont, ahonna számítva az ETH mozgása, elkezdett új lokális csúcsokon dolgozni. A tavaly márciusban indult lendület azóta is kitart, és jelenleg is bikán fest Ethereum grafikonja.

Ethereum árfolyam USD

Ethereum árfolyam USDA heti formálódás, bár még messze a zárás, próbát tesz a korábbi ATH jelentette ellenállás áttörésére. Az említett ellenállás kereteivel együtt bika zászló alakzatot formál az ETH ár Pozitív előjel ez a kitörésre nézve. A bika zászló ugyanis erős vásárlóerőre utaló trendfolytató alakzat, ami emeli a kitörési próbálkozás hitelességét. Egy emelkedő hullám alatt kettő darab egymás utáni zászló kijátszódása tekinthető reálisnak. Jelenleg a másodikban járunk, ami arra is utal, hogy közel lehet az aktuális emelkedő hullám vége. A hangsúly a heti záráson van. Eddigiek szerint sikeres a zászlóból és az ATH ellenállás alól történő kitörési próbálkozás, azonban ezt még konfirmálni kell a heti záró árnak is.

Jól fest a grafikon, a bika zászló alakzat célára szerint játszik a 1800 – 2000 $ közötti zóna. A bika körülmények ellenére nagy kockázatot is rejt a mozgás. Igen nagy volatilitás jellemzi a piacot, ami a tapasztalatlan kereskedőket megtréfálhatja. Ha arra spekulálok mikor fordulhat konszolidációba a mostani emelkedő hullám, a heti nyitáshoz igazítok. Ez -25%-ra pozicionálható a jelen ártól, ami alatt sikertelennek könyvelném egy időre a kitörési próbálkozást.

Bitcoint túlszárnyaló ETH ármozgás

Nem árt megnézni, mennyire támogatja Ethereum Bitcoin elleni mozgása az emelkedést. A heti gyertya mutatja, hogy jelenleg túlszárnyalja ETH BTC-nek az amúgy igen szép heti teljesítményét. Ez árulkodik Ethereum vásárló erejéről.

Etherem-Bitcoin 1w
Etherem-Bitcoin 1w

Ellenállás környékén mozog az ETH árfolyam, és a heti vásárlóerő úgy tűnik pattanni igyekszik a pár hete áttört ellenállásról. Ez szép próbálkozás, azonban itt is a heti zárás konfirmálja a próbálkozásokat. A napi ábra nem fest rosszul a heti zárás előtti napokon, akár egy cup and handle stílusú alakzattal folytatódhat az emelkedő trend.

A volatilitás itt is széles keretek közt ugrál. Ezt bizonyítja, hogy az aktuális trend kifelé szélesedő árcsatornában talált utat magának felfelé. Van még hely eszerint a mozgásban, és az ellenállásról való pattanás sikeressége esetén reálisnak gondolnám a 0,05-ös célár elérést.

Ha szeretnél beletanulni a tőzsde és a kereskedés világába, látogass el a Cryptofalka oldalára!

*A cikk egy vendégbejegyzés és tartalmáért a BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget.*

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük