Megérkezett a jövő kerékpárja – ilyet nem látni a biciklitárolóban

Az Egyesült Államokban tervezett és Malajziában gyártott Reevo kerékpárját nevezhetjük a jövő elektromos biciklijének is, hiszen nincs küllője, sem kerékagya. A piacon már elérhető hagyományos e-kerékpárokkal ellentétben az amerikai vállalat egy olyan biciklit kínál, mellyel a kétkerekűek legnagyobb rajongói is átértékelik a kerékpározás élményét.

Mivel a kerékpár kerekeinek nincsen küllője, a tervezők úgy oldották meg a kerekek mozgását, hogy egy úgynevezett kettős felni rendszert alkalmaznak, amely áll egy mozgó elemből, ami a gumiabroncsot tartja és egy fix elemből, amely csapágyakkal van felszerelve és lehetővé teszi a kerekek csúszását. A bicikli váza alumíniumból készült, súlya nagyjából 25 kg, mely képes akár 120 kg-t is szállítani. Mivel elektromos keréképárról van szó, a járgány egy 250 wattos motorral rendelkezik, aminek köszönhetően elérheti a 25 km/h maximális sebességet is. Az Egyesült Államokban hamarosan elérhető lesz egy 750 wattos motorral felszerelt modell is, amely óránként körülbelül 64 km/h sebességgel is képes lesz száguldani.

A kerékpár nemcsak a küllők nélküli kerekei miatt mondható futurisztikusnak. A kerekeken mozgás- és környezeti fényt érzékelő LED-es lámpák találhatóak, amelyek akkor világítanak, amikor azokra szükség van. Emellett biometrikus hitelesítésen alapuló lopásgátló rendszerrel is ellátták a gyártók, amelynek köszönhetően csak a tulajdonos ujjlenyomatának beolvasása után lehet a kerékpárt elindítani. Ha nem várt mozgást érzékel a kerékpár, arról azonnal értesítést küld a felhasználónak az okostelefonjára és minden mozgást rögzít GPS segítségével. A bicikli már négy színben előrendelhető az Indiegogo oldalán körülbelül 1877 euróért.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük