Meghalt egy portugál egészségügyi dolgozó a COVID-oltás beadása után

Egy 41 éves portugál egészségügyi dolgozó két nappal a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának beadása után rejtélyes körülmények között meghalt. A nő édesapja válaszokat akar.

Egy portugál egészségügyi dolgozó két nappal azután hunyt el, hogy megkapta a Pfizer COVID-oltását. A 41 éves Sonia Acevedo-t otthonában érte a halál újév napján, pontosan 48 órával azután, hogy beadták neki a vakcinát. A boncolást várhatóan ma vagy holnap végzik el.

A kétgyermekes anya, aki a portói Onkológiai Intézet gyermekgyógyászati osztályán dolgozott, nem érzett semmilyen mellékhatást az oltás után. A nő apja, Abilio Acevedo a Correio da Manha portugál napilapnak elmondta: „Jól volt. Nem volt semmilyen egészségügyi problémája. Megkapta a COVID-19 elleni oltást, de semmilyen tünete nem volt. Nem tudom mi történt. Csak válaszokat akarok. Szeretném tudni, hogy mi vezetett a lányom halálához.”

Acevedo asszony munkáltatói megerősítették, hogy az elhunyt nőt a koronavírus ellen december 30-án oltották be, és azt állították, hogy semmilyen nemkívánatos mellékhatásról nem értesítették őket az oltás utáni órákban. A portugál Onkológiai Intézet közleményében így fogalmazott: „A portói intézetben egy asszisztens 2021 január 1-jén bekövetkezett halálával kapcsolatos híreket az Igazgatótanács megerősíti, és őszinte részvétét fejezi ki a család és a barátok felé… A halál okát az ilyen körülmények között szokásos eljárásrend alapján derítjük fel.”

Acevedo több mint 10 évig dolgozott a portói egészségügyi intézetben. Családjával a Porto közelében fekvő Maia-ban élt, de élettársa otthonában, Trofában halt meg fél órányi autóútra a portugál várostól. Az asszisztens egyike volt az intézet azon 538 dolgozójának, akik a Pfizer-BioNTech oltást megkapták. Az esetről már tájékoztatták a portugál Egészségügyi Minisztériumot.

Friss hír az ügyben: A hölgy boncolását kedden elvégezték igazságügyi orvosszakértők bevonásával. A jegyzőkönyv szerint a “halálának nincs köze a vakcinához.” A személyiségi jogokra hivatkozva azonban nem árulták el a halál okát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük