Szurkolói tokenekkel érkezik az ukrán Dinamo Kijev focicsapat

Az ukrán székhelyű focicsapat, a Dinamo Kijev mai sajtóközleményében bejelentette, hogy csatlakozik a rajongói tokenekkel rendelkező klubokhoz és társul a Moonwalk blokklánccal.

A jelentés szerint a Moonwalk egy olyan sportökoszisztéma kiépítésében lesz a focicsapat segítségére, mely a szurkolókra összpontosul. Ez az ökoszisztéma lehetővé teszi a Dinamo rajongótábora számára, hogy aktívan részt vegyenek a labdarúgóklub szavazásain és ezzel együtt jutalomban részesüljenek. Ezt pedig a csapat tokenje fogja véghez vinni, melyet a Moonwalk blokkláncon keresztül fognak elindítani. A kezdeményezés várhatóan növelni fogja a Dinamo Kijev bevételeit a koronavírus járvány okozta nehéz időkben.

A rajongók a megszerezett tokeneket a Dinamo stadionjában és a klub digitális piacán költhetik majd el. Továbbá az ökoszisztéma egy mobilos fizetésrendszerrel is összekapcsolódik, mely lehetővé teszi, hogy a szurkolók mind online, mind pedig személyesen is tokenekkel fizethessenek.

A Moonwalk vezetője, Greg Consiglio úgy véli, sokan fel fogják ismerni a blokklánc technológia előnyeit hála az együttműködésnek. A Dinamo-val való partnerségük célja pedig nem más, minthogy megmutassák, a premier márkák miként hozhatnak létre olyan kapcsolatokat, melyek a blokklánc és a digitális technológia előnyeit kihasználva megjutalmazzák a rajongóikat, partnereiket és szponzoraikat.

Ihor Surkis, a Dinamo tulajdonosa szerint a kezdeményezés a focicsapat rajongói számának növekedést fogja eredményezni:

Rendkívül örülünk annak a lehetőségnek, hogy felajánlhatjuk rajongóink számára a tokenek által nyújtott óriási előnyöket, melyek miatt nőhet az elkötelezettségük felénk” – mondta. 

A focicsapatok tokenizálása a blokklánc technológia segítségével egyre népszerűbb. A rajongói tokenek, melyek ma már szinte megszokottá váltak, rendkívül népszerűek a szurkolók körében. 2020-ban sok ilyen token került piacra, és a híres focicsapatok, többek között a Barcelona és a PSG tokenértékesítése is elstartolt.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük