Megmenti az ETH bányászokat a Bitmain

Fellélegezhetnek az Antminer E3 tulajdonosok, mert új frissítést adott ki a Bitmain a bányászgépekre.

Nem kell többé aggódniuk az Antminer E3 ASIC gép tulajdonosoknak, mert a Bitmain hétfőn bejelentette, hogy frissítik a firmwaret, melyel továbbra is profitábilissá válik az ETH bányászat. A frissítést követően továbbra is lehet tehát majd használni az Antminer E3 gépeket Ethereum bányászatra és a tulajdonosoknak nem kell attól félniük, hogy elavulnak a hardverek – legalábbis egy kis időre.

A Bitmain a lépésével azokra a média megjelenésekre válaszolt, ahol egyre többen emelték ki, hogy az Ethereum és Ethereum Classic bányászatára is alkalmas Antminer E3 gépek már nem képesek annyi ethereumot termelni amivel a hardverek fenntartása jövedelemező lenne. A bányászok szerint a jelenlegi termelés mellett a hashráta emelkedésével áprilisra közel használhatatlanok lettek volna a gépek. A 2Miners bányászpool már február végén abbahagyta az Ethereum Classic bányászatát, pont a jövedelmezőség drasztikus csökkenése miatt.

A Bitmain közel 3 hét alatt orvosolta is a problémát és frissítést adott ki az ASIC gépek firmwarejére azzal, hogy megnövelték a DDR memóriát. Bár a frissítésnek köszönhetően az Antminer E3 gépek továbbra is jövedelmezőek maradnak, egyelőre még nem világos, meddig is tarthat ki ez. A jelenlegi álláspont szerint az E3 bányászgépek a 11,4 milliomodik blokkig jövedelmező mennyiségű érmét termelnek, így várhatóan idén októberig még hasznosak lesznek ezek a gépek. Azonban arról nincs információ, hogy a Bitmain a továbbiakban is támogatná ezeket az ASIC bányászgépeket majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.