Megszólalt az Amazon – év végéig nem fogad el kriptofizetéseket

Az Amazon 2021 év végéig biztosan nem fogadja el a kriptofizetéseket, de a világ negyedik legértékesebb vállalata továbbra is érdeklődik a blokklánc technológia iránt.

A pletykák arról, hogy az Amazon közvetlenül engedélyezni fogja a kriptovalutákkal történő fizetéseket, hamisnak bizonyultak. A hír valóságos katalizátorként hatott a kriptopiacokra, a bitcoin árfolyama kilőtt. Az online óriás azóta cáfolta az információt, aminek következtében a vezető kriptopénz 7%-ot esett.

Hamis pletykák

Tegnap reggel a kriptopiac meglódult, miután az a hír kelt szárnyra, miszerint az Amazon a kriptovalutás fizetések elfogadására készül. Míg az online kiskereskedelmi óriás közelmúltbeli érdeklődése a blokklánc iránt igaz, hiszen a blokklánc technológiával kapcsolatos álláshirdetései bárki számára elérhetők, addig úgy tűnik, a kriptofizetés sajnos nem az.

Bár a BTC az utóbbi idők egyik legjobb napját élte meg tegnap, az Amazon bejelentése után visszazuhant az árfolyama. Míg tegnap ilyenkor áttörte a 40 000 dollárt, addig a cikk írásának idején 37 015 dolláron kereskednek vele. Az Amazonnal kapcsolatos pletykát először a City AM, egy ingyenes londoni újság közölte, a kiadvány által idézett források pedig névtelenek maradtak.

Úgy tűnik, mintha a piac túl gyorsan reagált volna az utólag nagyon valószínűtlennek tűnő fordulatra. A pletyka szerint az Amazon nemcsak a bitcoint és az ethereumot fogadta volna el fizetőeszközként, hanem a bitcoin cash-t és a cardanót is, két olyan lehetőséget, amelyek jelenleg kevésbé tűnnek reálisnak a kisebb használatuk miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.