Megtámadták a Bitfinex kriptotőzsdét, sikertelenül

A Whale Alert blokklánc-követő platform jelentése szerint egy hacker sikeresen megtámadta a Bitfinex kriptovaluta tőzsdét. Kiderült azonban, hogy téves riasztás volt.

A támadó azt feltételezte, hogy a vállalat rendszere nincs megfelelően konfigurálva, és egy ismeretlen tárcáról próbálta beutalni az XRP teljes kínálatának mintegy felét (kb. 15 milliárd dollár) a Bitfinex kriptotőzsdére. Paolo Ardoino, a vállalat technológiai igazgatója, az X-en megosztott bejegyzésével tisztázta a helyzetet – mondván, hogy a hackerkísérlet sikertelen volt.

A „partial payments exploit” akkor fordul elő, amikor a támadó az „összeg” mezőben jelzett összegnél kevesebbet utal át, azt feltételezve, hogy a vállalat rendszere nem működik megfelelően. Mindezzel a különbözet jóváírását szeretné elérni. Ahogyan azonban Ardoino is megjegyezte, a támadás nem sikerült, mivel a Bitfinex rendszere a beérkezett összeget veszi alapul.

Ardoino posztja után a Whale Alert törölte bejegyzését, majd egy új posztban megerősítette, hogy téves információkat közöltek és javították a problémát. A blokkláncadatok szerint a támadó a Binance kriptotőzsdén is megpróbálkozott, ahol szintén kudarcot vallott.

A kriptovaluták dinamikus világában elég egy apró hiba, egy téves riasztás, hogy az pillanatok alatt piaci zavarokat okozzon. A Whale Alert jelentése ismételten felhívta a figyelmünket arra, hogy mielőtt reagálnánk a hírre, ellenőrizzük le az információk hitelességét. Mind a felhasználóknak, mind a vállalatoknak ébernek kell lenniük a potenciális fenyegetésekkel és támadásokkal szemben, hogy biztonságba tudhassák digitális eszközeiket.

További érdekes cikkeink: