Lionel Messi és Ronaldinho a Water Coint népszerűsíti

Lionel Messi és Ronaldinho közel 600 millió Instagram-követőjüknek népszerűsítik a Solana-alapú Water Coint. A projekt jótékonysági tokenként hirdeti magát, célja pedig a vízzel kapcsolatos problémákra való figyelemfelhívás.

Ronaldinho és Messi hatása a Water Coin árfolyamára

Ronaldinho július 9-i Instagram történetében – amelyet nem kevesebb, mint 76,6 millió követője látott – a Water Coin kabalája tűnt fel a válla fölött, megjelölve a token Instagram-fiókját. A brazil legenda posztja után a Water Coin árfolyama 38,8%-kal, 0,0012 dollárra emelkedett, de azóta visszaesett 0,00083 dollár alá a CoinGecko adatai szerint. Jelenleg az árfolyam 71%-kal alacsonyabb a június 26-i történelmi csúcshoz képest.

Ronaldinho water coin story

Messi július 8-i Instagram posztja után – amelyben hasonló képet osztott meg, mint Ronaldinho – a Water Coin árfolyama 158%-kal emelkedett.

A Water Coin céljai és kritikái

A Water Coin állítólag a vízzel kapcsolatos problémákra kívánja felhívni a figyelmet, beleértve az erdőirtás megelőzését és a vízellátás segítését Afrikában. A projekt fejlesztési tervében szerepel, hogy hírességekkel kötnek partnerségeket, mielőtt jótékonysági környezetvédelmi tokenné válnának.

Bár a Water Foundation állítólag csak a 88,88 milliárd Water Coin token 5%-át osztotta ki magának, a YouTuber Ajay Kashyap és más iparági kritikusok is megjegyezték, hogy a Water Coin potenciálisan egy pump-and-dump token lehet. „Ez valódi, vagy csak egy újabb pump-and-dump átverés?” – tette fel a kérdést Ponga a kripto kommentátor. „Legyetek óvatosak, srácok.”

Ronaldinho és a kripto botrányok

Ronaldinho augusztusban jelent meg egy brazil parlamenti bizottság előtt egy állítólagos 61 millió dolláros kripto piramisjáték ügyében, amely a nevét használta fel. A „18kRonaldinho” nevű projekt napi 2%-os hozamot ígért a befektetőknek, és Ronaldinho képeit használta fel marketingjében. Ronaldinho tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban állna a projekttel, és azt állította, hogy áldozatként használták fel a nevét az engedélye nélkül.

A kriptovilágban több híresség is indított és népszerűsített kripto tokeneket. Például Khazmat Chimaev UFC harcos nemrég egy videót töltött fel Instagramra, amelyben a saját nevét viselő kriptotoken, a Khazmat Chimaev (SMASH) mellett kampányolt.  Később azt állította, hogy semmi köze nincs a mémcoinhoz. A kripto nyomozó, ZachXBT szerint a SMASH token elosztása pump-and-dump sémára utal, mivel a SMASH csapat állítólag a tokenek 78%-át birtokolja.

Összegzés

Lionel Messi és Ronaldinho népszerűsítése nagy hatással volt a Water Coinra, de a token kritikusai figyelmeztetnek a potenciális kockázatokra. A hírességek kriptovilágban való részvétele vegyes érzelmeket vált ki, és fontos, hogy a befektetők alaposan tájékozódjanak, mielőtt döntést hoznak.