Mesterséges intelligenciás FIFA játék indult, a jövőben NFT piactérrel

A Nemzetközi Labdarúgó-Szövetség, a FIFA elindította a nyílt bétaverzióját a World Cup AI League névre játékának. Ez egy olyan négy-a-négy-ellen focis stratégiai játék, amelynek játékelemeiben, külsőségeiben és a játékosokban is megjelenik a mesterséges intelligencia használata. A mobil játékot az Altered State Machine nevű fejlesztőcég készítette és jelenleg Androidon érhető csak el. A tervek szerint hamarosan majd jönni fog az iOS verziója is. Maga a World Cup AI League játéka a tavaly novemberben elindult világbajnoki tippelős játék kibővített verziója.

Web2 verzióban indult a FIFA játék, okkal

Ebben a játékban ne keressük a nagy sztárokat, Cristiano Ronaldót vagy éppen Lionel Messit, mert ebben a Web3-as játékban kitalált, rajzfilmszerű szereplők vannak. Pont olyanok, mint amilyeneket egy bármilyen videójátéktól vagy animált sorozattól vár az ember. A játékban a focisták mozgását a mesterséges intelligencia vezérli, tehát az AI mondja meg erősségeiket és gyengeségeiket is. A játékba beszálló játékosok edzőként funkcionálnak a csapatok mellett, pont mint egy fantasy futball bajnokságban. Alapvetően ez jelenleg egy teljesen ingyenes játék, viszont a fejlesztő cég már elmondta, hogy hamarosan egy NFT piacteret is indítani fognak.

Amint ez megtörténik, a játékban szereplő focisták karaktereit NFT formájában kibocsátják és onnantól kezdve mindegyikük nem helyettesíthető token lesz. Van lehetőség a játékon belül már most is vásárlásra, új skinekre vagy éppen egyéb extrákra a játékosok felturbózására. Viszont ezért nem kriptovalutával fizethetünk, főleg azért nem, mert úgy nem kerülhetett volna be az Apple és Google áruházaiba a játék. Ami érdekesség, hogy az NFT piacteret nem technikai okok miatt indítják később, hanem azért, mert szeretnék ha a játékosok nem az NFT elemekre fókuszálnának elsőként. És ez egyébként egyre inkább gyakori trend a Web3 játékfejlesztők körében. Ugyanis a sok kritika miatt egyre többen inkább a Web2 világában indítják el először játékaikat.