Mi történt a Bitcoinnal a héten? Hogyan tovább?

Szép hétvégét mindenkinek! Az elég unalmas hetek után jött egy kis dinamika a Bitcoin-nál, a CryptoFalka csapatával néztük meg, hogy milyen következtetéseket lehet ebből a mozgásból levonni.

BTCUSD – 1 napos ábra – hosszú távú technikai elemzés:

A Bitcoin napos nézeten látható, hogy a korábbi 6000 dolláros letörés után meredek csökkenő trendbe kezdett az ár. A napi 10-es EMA ellenállása alatt folyamat alakítottunk ki csökkenő csúcsokat és aljpontokat. Ez egészen addig folytatódott, amíg át nem tudtuk törni a napi 10-es EMA ellenállását december 17-én. Ezután elkezdődött egy említésre méltó emelkedés, ami közel +30%-ban tetőzött, majd a napokban a Falka Facebook oldalán számtalanszor posztolt eső ék alakzatba fulladt.

Alapvetően egy nagy változás észlelhető a trendben, ugyanis a piros csökkenő trend helyett egyértelműen alacsony volatilitású oldalazó trendünk van. Természetesen a bika piac határát jelentő napi Ichimoku felhőtől igazán messze vagyunk még, de egyelőre az szépen látható, hogy maga a trendünk nem nevezhető csökkenő trendnek. Nincsenek meg benne a csökkenő csúcsok és aljak sorozatai.

Amit még fontos kiemelni az a drasztikusan csökkenő kereskedési volumen, aminek csökkenését február 9-én sikerült megtörni és ezzel kitörni az eső ék alakzatból. Ami itt még fontos, hogy sikerült a napi 10-es EMA ellenállása fölé kerülni, amíg ezt sikerül tartani addig pozitívan látjuk a dolgokat!

BTCUSD 4 órás nézet – rövid/középtávú elemzés

Mondhatni egész januárban a 4 órás TradingView nézeten kialakuló hatalmas eső ék alakzatra figyeltünk. Az eső ék az alapvetően egy trendfordító bika alakzat. Ne tévesszen meg senkit,hogy alapból csökkenő a jellege. A pszichológiája kb. annyi, hogy csökken az ár, de egyre kisebb dinamikával. Ez mellé csökkenő volumen is társul, tehát a medvék egyre kisebb csökkenést tudnak orvosolni és egyre kisebb volumen mellett. Ha elpattan akkor pedig jön a kitörés, mint most.

Mi történt a Bitcoinnal a héten? Hogyan tovább?

Alapvetően pozitívum, hogy sikerült előkészíteni egy ilyen hosszú bika alakzatot, majd aktivizálni is. Méghozzá szép volumennel! Az ilyen kitörések esetén hamar túlvetté válnak az indikátorok és nagyon fontos, hogy hogyan tud lecsillapodni az ár a kitörés utáni fázisban. Alapvetően, amikre ilyenkor vadászni lehet azok a trendfolytatást valószínűsítő bull flag / bull pennant alakzatok.

Ameddig sikerül tartani a 3550-es támaszt, ahol az ichimoku felhő támasza, plusz korábbi vízszintes támasz, plusz 0,382-es Fibonacci szám csoportosul addig rövid távon sem néz ki rosszul a BTC ábrája

Összegzés:

A Bitcoin hosszú távú nézet alapján megállapítható, hogy a nagy csökkenő trend után inkább oldalazó trenden mozog az ár. Egy közel 1 hónapos alacsony volatilitású eső ékben tanyázó időszak után sikerült kitörnünk és bizakodásra okot adó bika jeleket produkálni. Viszont fontos kiemelni, hogy az egyértelmű bika piac még mindig messze van, de rövid távon amíg tartjuk a kritikus támaszokat bizakodóak lehetünk!

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük