Mi történt a Bitcoinnal a héten? Hogyan tovább?

  • 38
  •  
  •  

Szép hétvégét mindenkinek! Nagyon sok olvasónkban felmerült a kérdés, hogy mire fel a mostani Bitcoin esés. Hírek? Manipuláció? Mi történhetett? A Cryptofalka csapatával próbáljuk megválaszolni ezen kérdéseket!

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

BTCUSD – 1d – Az elmúlt közel 300 nap

Ahhoz, hogy érthetően megválaszolhassuk ezt a kérdést, egy november 1.-én készített grafikonunkat és a hozzá tartozó akkori kommentünkel kezdenénk cikkünket:

“A hosszú távú napos nézetet tekintve hihetetlen, hogy az elmúlt napok néhány 100 dolláros mozgásai mennyire elhanyagolhatóak a korábbi csúcsokhoz és aljakhoz képest. A nagy képünk gyakorlatilag változatlan, csökkenő háromszög alakzatot láthatunk, az ellenállást a kékkel jelölt csökkenő trendvonal és a napi Ichimoku felhő adja. A támasz zónáinkat a korábbi ármozgások alapján behúzott vízszintes zöld egyenesek.

Ez alapján elmondható, hogy amíg a háromszögön belül vagyunk a grafikon teljesen közömbös, se nem bikás se nem medvés. Az elkövetkező néhány hétre behúztam pirossal az ellenállás zónát, melynek áttörése esetén válthatnánk bikába. A zöld támasz zóna esetén pedig medvés nézetre.

Fontos kiemelni, hogy minél erősebb egy ellenállás/támasz, melyet sikeresen áttörünk valamelyik irányba, utána annál nagyobb dinamika várható. Úgy lehet ezt elképzelni, mint egy előfeszített rugó, melyet ha elengedünk hirtelen felszabadul az energia. Ezen zónák áttörése esetén is hasonló dinamikát lehet majd várni! A háromszög pedig már nagyon a vége fele jár, szóval a novemberi hónapban nagy valószínűséggel eldől az irány!” – Cryptofalka 2018.11.01.


Kiegészítés: A csökkenő háromszög jellegzetessége, hogy csökkenő csúcspontok és egy stabil aljpontok jellemzik. A zöld alsó vízszintes zóna mindig sikeresen megtudja fogni az eséseket, viszont az innen történő pattanás már egyre gyengébb, egyre kisebb csúcspontokat produkál. Éppen ezért a csökkenő háromszög alapvetően egy medve alakzat, mely további csökkenést valószínűsíthet.

Összegezve: Az elmúlt 300 napban kialakulóban volt egy egyértelmű medve alakzat, mely felhívta a figyelmünket az óvatosságra. Volt még remény abban, hogy ha felfele törjük át az ellenállás zónáját akkor felfele indult volna meg hasonló dinamika. Amiben viszont biztosak voltunk, hogy rengeteg időt töltöttünk a háromszögön belül és, amint elhagyjuk azt komoly mozgások lesznek várhatóak.

BTCUSD – 4h – Az elmúlt néhány nap

A napos csökkenő háromszögön belül, a 4 órás nézeten volt célszerű szemlélni a mozgásokat, hogy tisztább rövid távú képet kapjunk a micro mozgásokról. Erről egy a nagy esés előtti reggelen készített 4 órás elemzésünket mutatnánk be előtte-utána állapotban.

2018.11.14 Reggel:

Rövidebb nézeten egyértelműen kirajzolódik egy kb 1 hete tartó csökkenő trend, amely elérkezett az emelkedő támasz zónánk határához. Tehát elmondható, hogy elég kritikus helyen vagyunk, ennek letörése esetén eléggé csúnya lenne a kép és további csökkenést lehetne valószínűsíteni. Az indikátorok viszont rövid távon egész jól néznek ki, az RSI túladott, SRSI túladott és 1 / 2 órás nézeteken is bika divergencia észlelhető az RSI-ben.

Összegezve tehát: Elég fontos résznél van jelenleg a BTC, ami miatt az altok és az egész piac is instabil. Célszerű limitálni a kereskedést ilyen időszakban és a szokásosnál kisebb rizikót vállalni. PL: Egyáltalán nem kereskedni, állítani stopokat, nagyobb market capes koinokkal kereskedni, kisebb portfólió hányaddal stb… – Cryptofalka 2018.11.14. 08:00

2018.11.14 Este:

Ez alapján elmondható, hogy mind rövid, mind hosszú távon elég sötét felhők gyülekeztek a BTC körül, aminek nagy részét már előre lehetett látni. Mi is óvatosságra intettük követőinket mind a Facebookon, mind a privát csapatunkban. A rövid távú kritikus támasz zóna elestével pedig aktivizálódott a negatív napos nézeten lévő csökkenő háromszög alakzat is. Ekkor a hosszú távú támasz zóna elestével meg is érkezett a dinamika, amit vártunk. A rugó hasonlatnál maradva elszabadult az addig felgyűlt energia.

Ezek alapján elmondható, hogy a mozgások teljesen a “technikai elemzés szabályai” szerint működtek,  organikusak voltak. A folyamatos gyengélkedések után nem tudta tartani már a Bitcoin a kritikus támaszokat,  nem beszélhetünk jelen esetben tőzsdei manipulációról.

BTCUSD – 1w – Nah de hogyan tovább??

A heti nézeten szépen kirajzolódik a Bitcoin több éves trendje, egyértelműen látható az az emelkedő trend, amit miatt a legtöbben pozitívan tekintenek a blockchain befektetésekre. Szépen kivehető, hogy 2017 áprilisáig egy lineáris emelkedő trendet követtünk, majd durván eltávolodtunk az emelkedő egyenestől. Ekkor szinte parabolikus pályára állt a BTC és meg sem állt közel 20 ezer dollárig. Ezután 2018 elején megkezdődött az elkerülhetetlen korrekció, egy csökkenő háromszögben alakzat formájában. Ezt csökkenő csúcspontok és 6150 felett stagnáló aljpontok jellemezték. A mai napon ( 20181114) sikerült ezt a fontos támaszvonalat letörnünk.

Alapvetően elmondható, hogy amíg tartjuk a feketével behúzott több éves emelkedő trendet, addig hosszú távra továbbra is pozitív előrejelzést lehet adni a blockchain befektetésekre, sőt talán a mostani időszak lesz az, amikor tényleg igazán jó időszak lehet potenciális hosszú távú beszállókhoz. A fekete több éves emelkedő trend letörésével válna hosszabb távra is negatívvá a kriptovaluták piaca, de ez még nagyon messze van…

BTCUSD – 3d – Nah de hogyan tovább??

Rázoomolva a BTC a mostani szakaszára egyértelműen kirajzolódik, hogy 5860-as támaszunk alatt nem sok erős támaszunk van. Gyakorlatilag 4800-5000 az a következő támasz, amiben bízhatunk, hogy a medve piac alja lesz. Ez a szakasz szépen egybe esne a fekete több éves emelkedő trendvonallal. Ez alapján a zölddel berajzolt zónából várható komolyabb pattanás és talán a medve piac alja is. Ami biztos, hogy még ebben az évben le fogjuk tesztelni a több éves emelkedő trendvonalunkat, ennek a tesztnek az eredménye pedig az egész 2019-es év irányát meg fogja határozni!

Összefoglaló:

Alapvetően organikus mozgásokat láthattunk a napokban, egy nagyon fontos támasz zóna elengedésével valószínűleg tovább hosszabbodik a már közel 1 éve tartó medve piac. Támaszként a több éves emelkedő trendvonal és a 4800-5000 dolláros támasz zóna szolgálhat, ennek letesztelése simán benne van a pakliban. Viszont az ez alá történő beesést egyelőre igazán irreálisnak látjuk. Valószínűleg olyan vásárlóerő fog kialakulni ebben a tartományban, ami megfoghatja a mostani csökkenést és talán az egész medve piacot. Hosszú távú nézetet szemlélve azért szépen látható, hogy a blokklánc továbbra is él és virul. Egyre több állam és nagyvállalat dönt a blokklánc technológia alkalmazásáról. Ami fix, hogy hosszú távra tekintve továbbra is bizakodóak lehetünk, viszont jelenleg egy a tőzsdei ciklusok elengedtethetetlen korrekciója zajlik. Ez sokak számára ideális beszálló lehet a következő bika piachoz, ami viszont elengedhetetlen mindehhez az csupán a türelem…

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.