Miami polgármestere bitcoinban adná a közalkalmazottak fizetését

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Miami polgármestere szerint a város alkalmazottainak bitcoinban kellene kapniuk a fizetésüket. A floridai város meg akarja előzni a Szilícium-völgyet, mely jelenleg az Egyesült Államok legkriptobarátabb helye.

Miami város alkalmazottai hamarosan dönthetnek úgy, hogy fizetésüket amerikai dollár helyett bitcoinban veszik fel. A Forbes-nak adott interjújában Francis Suarez polgármester elmondta, hogy kézzelfogható megoldásokkal bővíti a bitcoin elfogadását az egész városban, és lehetővé teszi a városi alkalmazottaknak, hogy a bérüket BTC-ben is megkaphassák.

A kriptovilág nagyágyúi pozitívan reagáltak az ötletre, a Twitter és a Square feje, Jack Dorsey „okosnak” nevezte a Twitteren az ötletet.

A Germini társalapítója, Tyler Winklevoss kijelentette, hogy a polgármester „utat mutat a kormányoknak és a bitcoinnak.”

Suarez polgármester a Forbes-nak elmondta, hogy a kriptovaluták egyre népszerűbbek az állampolgárok körében, ezért mindent meg akar tenni azért, hogy Miami bitcoin-barát várossá váljon. A város első embere további javaslatokat tett, melyek értelmében a helyi adókat is be lehet majd fizetni bitcoin és más kriptovaluta használatával, valamint a MicroStrategy példáját követve, a város kincstára is bitcoinba fektetné a pénzét.

A polgármester elárulta, hogy a választási kampányát is bitcoinban finanszírozná. Nem ő lenne az első az USA-ban, aki bitcoint használ a politikai kampány költségeinek kifizetésére. Andrew Yang, kaliforniai képviselő, Eric Swalwell, minnesotai képviselő, Tom Emmer és Lara Loomer is azon amerikai politikusok között van, akik a korábbi kampányokban már elfogadtak kriptovalutát.

A bitcoin a jövő pénze

Tavaly év végén a polgármester azt nyilatkozta, hogy a 2020-as év hihetetlenül instabil volt, a bitcoin mégis stabil befektetésnek bizonyult. A múlt héten Suarez feltöltötte a bitcoin fehér könyvét a kormány weboldalára, mondván:

Miami városa hisz a bitcoinban, és én éjjel-nappal azon dolgozom, hogy Miami-t a kriptoinnováció központjává tegyem.”

A polgármester a Forbesnak elárulta, hogy más amerikai államokhoz és hivatalokhoz fordult, köztük a wyomingi Caitlin Longhoz és a floridai Jimmy Patronishoz, hogy segítsenek a floridai törvényhozást is bitcoin-baráttá tenni. Ezáltal Miami lenne az Egyesült Államok következő nagy technológiai központja. Amennyiben a polgármester tervei valóra válnak, 450 000 ember használhatja majd a bitcoint napi szinten. A város vonzó lehet majd a blokklánc és kriptovaluta vállalatok körében is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.