Michael Saylor szerint rövidesen eljön a bitcoin maximalisták ideje

Michael Saylor eléggé ismert arc a kriptovilágban, az általa vezetett MicroStrategy vállalata és saját maga is komolyabb összegeket tart bitcoinban, mint megtakarítás és befektetés. Nemrégiben interjút adott a Bloomberg Technologynak. Ebben hangsúlyozta, hogy főleg azért hisz a bitcoinban, mert a legjobb eszköznek látja az infláció veszélyei elleni védekezésben. Arról is elmondta a véleményét, hogy mennyire aggasztja az, hogy az elmúlt napokban a bitcoin nem igazán tudott elmozdulni a 40 ezer dollár körüli árfolyamtól.

Saylor szerint hamarosan eljön a bitcoin maximalisták ideje

Saylor szerint az egész csak idő kérdése. Hiszen ahhoz képest amikor a cége, a MicroStrategy először vásárolt bitcoint két évvel ezelőtt, a legismertebb kriptovaluta ára 400%-ot emelkedett. Plusz bőven jobban teljesített, mint a Nasdaq vagy éppen az arany. Így szerinte csak hosszútávon érdemes a bitcoin teljesítményét értékelni, egy-két hetes időintervallumokban annyira sok más tényező hat az árakra. Szerinte három típusú bitcoin befektető létezik amúgy is: a kereskedők, a technokraták és a maximalisták. Ő saját magát maximalistának tartja Jack Dorsey-val egyetemben, mert a bitcoint a gazdasági szabadság és erő eszközének látja.

Ezzel szemben a technokraták azok, akik igazából nagyon hisznek a bitcoin mögötti technológiában. Úgy gondolják, hogy ez a következő technológiai áttörés, amibe mindenképpen be kell szállniuk. És végül vannak a kereskedők, akik szimplán csak egy eszközként tekintenek a bitcoinra. Saylor azt is kifejtette, hogy szerinte a következő időszakban is a kereskedők fogják dominálni és irányítani a piacot. Főleg a jelenlegi turbulens időkben, amikor rengeteg a rövidtávú pánik és bizonytalanság. A befektető és bitcoin-maximalista Saylor úgy véli, hogy a következő négy évben valamikor a bitcoin majd megszűnik kockázatos eszköznek lenni és akkor fog eljönni a bitcoin maximalisták ideje. Az interjú végén pedig kitért arra is, hogy szerinte nem lesz túl nagy hatása a kriptopiacokra és közösségre, ha Elon Musk teljes egészében átveszi majd a Twitter irányítását.