A MicroStrategy 600 millió dollárt gyűjt, hogy még több Bitcoint vásároljon

Az üzleti intelligencia cég folytatja agresszív bitcoin felhalmozási stratégiáját, miközben részvényeinek árfolyama már elérte a 1330 dollárt is.

A MicroStrategy külső forrásból vesz Bitcoint

A MicroStrategy Incorporated (Nasdaq: MSTR) bejelentette, hogy a 2030-as lejáratú átváltoztatható kötvényeket bocsát ki összesen 600 millió dollár értékben. A kötvényeket minősített intézményi befektetőknek ajánlották fel. Az ajánlat a piaci feltételektől és egyéb tényezőktől függ, és további 90 millió dollárral még növekedhet.

A MicroStrategy ezen fedezetlen, elsőbbségi kötelezettségei félévente kamatoznak, és 2030. március 15-én járnak le. A társaság 13 napon belül további kötvények vásárlására kíván lehetőséget biztosítani a kezdeti vásárlóknak.

A MicroStrategy a felajánlásból származó nettó bevételt “további bitcoin beszerzésére és általános vállalati célokra” kívánja felhasználni. Az ajánlatot minősített intézményi vásárlók részére biztosítják 1933. évi amerikai értékpapírtörvény 144A szabálya alapján.

Folytatják a Bitcoin felhalmozást

Ahogy önmagát „a világ első Bitcoin-fejlesztő cégének” nevezte, a MicroStrategy továbbra is elkötelezett a Bitcoin hálózat növekedésének és fejlődésének támogatása mellett. A vállalat a cashflow-ját, valamint a tőke- és adósságfinanszírozásból származó bevételeit Bitcoin felhalmozásra használja fel, amely elsődleges tartalékeszközként szolgál.

A mostani kötvény ajánlat segít megerősíteni a MicroStrategy pozícióját a Bitcoin piacon, és elősegíti a Bitcoin bevezetésének és innovációjának előmozdítását célzó küldetését. Az ajánlattétel azonban a piaci feltételekkel és a teljesítési feltételekkel kapcsolatos bizonytalanságoktól függ, amint azt a MicroStrategy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez intézett legutóbbi bejelentése is felvázolta.

A MicroStrategy részvényei 2024-ben a mai napig felülmúlták a Bitcoint, és a cikk írásakor 94,70%-kal emelkedtek, szemben a BTC 58,22%-os emelkedésével.