A MicroStrategy nyomdokaiba lépne ez a cég

A Semler Scientific Inc. egészségügyi cég újabb jelentős Bitcoin vásárlást hajtott végre, ezúttal 17 millió dollár értékben.

A vásárlás részletei

A cég csütörtökön közzétett sajtóközleményében bejelentette, hogy további 247 Bitcoint vásárolt, összesen 17 millió dollár értékben. Az új vásárlással a cég teljes Bitcoin készlete 828-ra nőtt, melynek jelenlegi értéke több mint 58 millió dollár. A vállalat kiemelte, hogy a Bitcoin vásárlása és tartása az egyik legfontosabb prioritásuk, a másik az egészségügyi tevékenységeik bővítése. Továbbá jelezték, hogy továbbra is folytatják a készpénzzel történő Bitcoin vásárlásokat.

Miért fontos ez?

A vállalat legutóbbi Bitcoin befektetése alig több mint egy héttel azután történt, hogy a Bitcoint elsődleges tartalékalap eszközként fogadta el. A cég vezetői következetesen méltatták a Bitcoint, „ésszerű inflációs fedezetnek és biztonságos menedéknek” nevezve a globális instabilitás közepette.

Ez a lépés is rámutat a nyilvánosan jegyzett vállalatok fejlődő üzleti stratégiájára, amelyek egyre inkább törekednek arra, hogy Bitcoinokat adjanak portfóliójukhoz.

A MicroStrategy Bitcoin készlete

A vállalat először 2020 augusztusában tett jelentős befektetést a kriptovalutába, 250 millió dollárt értékben vásárolva BTC-t. Azóta folyamatosan növelik a Bitcoin készletüket, amely ma már több mint 214 400 bitcoint foglal magában. Ez a mennyiség valamivel több mint 15,8 milliárd dollárnak felel meg.

„Az első negyedévben további 1,5 milliárd dollárt gyűjtöttünk, köszönhetően tőkepiaci stratégiánk sikeres végrehajtásának, beleértve két sikeres átváltható kötvénykibocsátást,” tette hozzá Andrew Kang, a MicroStrategy pénzügyi igazgatója. Ezáltal a Michael Saylor által alapított MicroStrategy továbbra is a legnagyobb vállalati Bitcoin tulajdonos.

Összegzés

A Semler Scientific újabb Bitcoin vásárlása tovább erősíti a cég elkötelezettségét a kriptovaluta iránt, és azt mutatja, hogy a vállalat hosszú távon is bízik a digitális eszköz értékállóságában és potenciáljában. A cég stratégiája egyre inkább hasonlít a MicroStrategy megközelítéséhez, amely a világ legnagyobb vállalati Bitcoin tulajdonosává vált.