Miért érdemes 2022-ben kriptoba fektetni?

A kriptovaluta régen és most

Amíg jó eséllyel régebben senki nem gondolta, hogy ekkora sikereket ér el az akkor még szinte csak a befektetők számára ismert valuta, addig ma már sokan sajnálják, hogy akkoriban nem vásároltak az akkor nagy népszerűségnek örvendő kriptovaluta típusból, a Bitcoinból.

Arra az esetre viszont, ha lemaradtál az első időkben meglovagolható hullámokról, és netán ha a 2017-es nagy vásárlási láz közepén sem szereztél be egy keveset, jó ha tudod, hogy 2022-ben sem maradtál le még semmiről.

A kriptovaluta népszerűsége nagyot nőtt az évek alatt, de ez főleg annak is köszönhető, hogy amíg régebben csak a befektetők érdeklődtek utána, addig napjainkban már kezdőként is nagyokat szakíthatsz ha a megfelelő időpontban szállsz be, ráadásul ma már rengeteg olyan weboldalt és applikációt találhatsz, ahol a kereskedésen kívül akár meg is tanulhatod a kripto világának működését.

Így arra az esetre, ha mindig és érdekelt ez az világ, de soha nem mertél belépni, van egy jó hírünk: a mai napig érdemes kriptovalutába fektetni. Mutatjuk miért!

Miért érdemes kriptovalutát vásárolnod?

Ha még új vagy ebben a világban, érdemes lehet a népszerűbb kriptokat keresned, bár jó ha tudod, hogy azáltal, hogy kitanultad ezt a mesterséget, az nem jelenti automatikusan, hogy valóban nyereséges lesz a befektetésed. Vannak természetesen jelek, illetve sok – sok erre vonatkozó cikket olvashatsz az interneten, viszont még a profik sem tudják megjósolni 100%-os pontossággal, hogy melyikből tudsz profitot kihozni.

Attól függően viszont, hogy milyen célra szeretnél vásárolni, vannak jelei, hogy melyikbe érdemes fektetned. A 2017-es hullám után viszont a mostani időszakot tarták a szakértők a leginkább alkalmasnak arra, hogy beszállj, így ha mindig érdekelt ez a világ – ha nem is nagy pénzzel, de érdemes lehet elgondolkoznod, hogy melyik az, ami szerinted neked a legjobb lehet.

Természetesen vannak olyan kriptok amiket érdemes keresned, így például a mindig népszerű Bitcoin, vagy épp a legjobb kriptovaluta 2022 évében, azaz az Ethereum, sok befektető nagy kedvence napjainkban, de ezek főként hosszútávon tudnak nyereséget biztosítani számodra.

De, ahogy azt említettük is, bár sokunk érdekelt abban, hogy a két legnépszerűbb kripto még nagyobb növekedésnek induljon, valójában senki nem tudja megjósolni, hogy mire számíthatunk tőlük hosszútávon.

Érdemes viszont megjegyezni, hogy a 2022-es időszakra azt jósolják, hogy még egyszer nem lesz ennyire kedvező alkalom arra, hogy becsatlakozz a kriptovalutákkal kereskedők körébe.

Mekkora esély van arra hogy elveszíted a pénzed?

Attól függően, hogy melyik valutát választod, változó lehet, hogy mekkora esélyed van a nyereségre – illetve arra, hogy elveszíted a pénzed. Ahogy azt már a fentiekben említettük, ha például hosszútávra tervezel érdemes a népszerűbb, régebb óta elérhető kriptok közül választani, mert amíg óriási nyereséget hozhatnak az újonnan megjelenő valuták, addig pillanatok alatt el is veszítheted a pénzed miattuk. Ez természetesen igaz lehet a régóta elérhető változatokra is, de sokkal kevesebb esélyed van a bukásra, ha például a Bitcoint vagy épp az Ethereumot választod erre a célra.

A profik azt vallják ezen kívül, hogy nem érdemes olyan pénzt erre a célra használni, amire szükséged lehet, vagy ami fájó pont lenne, ha végül bukásra lenne ítélve. Átlagosan a vagyonod 5 – 10%-a az, amit nyugodtan használhatsz erre a célra, illetve maximum a pénzed azon részét, ami nem okoz hiányt ha esetleg végül elveszítened.

Fontos megjegyezni, hogy bár 1 Bitcoinra sokat kellene költened, nincs olyan applikáció vagy weboldal napjainkban ami nem engedné, hogy akár már 10 – 20 ezer forint feltöltése mellett vásárolhass belőle. Természetesen minél nagyobb összeget szánsz rá, annál nagyobb lesz a nyereséged, de ha még teljesen laikus vagy a témában, és nincs sok információd erről a világról, arra, hogy megismerd azt, pár tízezer forint is elegendő.

Miért lehet érdemes az Ethereumot választanod?

Napjaink második legnagyobb kriptovalutájaként tarthatjuk számon az Ethereumot, így egyáltalán nem meglepő, hogy ma már szinte mindenki ismeri a világon, a Bitcoin mellett. Ha pedig a szakértőket kérdezed arról, hogy melyik kriptoba érdemes fektetned 2022-ben, jó eséllyel az Ethereum nevével találkozol majd az elsők között.

De vajon miért érdemes Ethereumba fektetni? A 2021-es évben már láthattuk tőle, hogy mekkora hozamokat érhet el, arra pedig, hogy hosszú évekig magas hozam mellett használhatjuk, jó eséllyel számíthatunk még. Így bár napjainkban még mindig a Bitcoin nevét ismerik a legtöbben, lassan de biztosan az Ethereum is utoléri a népszerűségi ranglétrán.

Érdemes még Bitcoinba fektetned?

Jó eséllyel nincs olyan ember a földön, aki nem lenne boldog, ha eszébe jutna, hogy még a kezdeti időkben vásárolt pár Bitcoint, és azóta az csendben növekedésnek indult, amíg el nem érte a mai árfolyamát. A legtöbbünk viszont ebből az érzésből kimaradt, és csak a későbbiekben – vagy épp pont most szeretne beszállni a befektetők közé. Ha viszont szeretnél a legnépszerűbb kriptovaluta mellett maradni, és Bitcoinba fektetni, jó ha tudod, hogy nem maradtál le semmiről.

A Bitcoin népszerűsége nem véletlenül nem csökkent, sőt mi több, az elmúlt évek – és jó eséllyel a következő évek tendenciája azt mutatja, hogy most érdemes igazán beszállnod, ha szeretnél a későbbiekben nagyot szakítani.

Miért pont 2022?

Legyen szó a népszerűbb kriptovalutákról, így a Bitcoinról, vagy épp az Ethereumról, de akár a kevésbé népszerű, mostanában megjelenő valutatípusokról a 2022-es év lehet a legjobb arra, hogy te magad is vásárolj, és – természetesen csakis olyan összeg mellett amit megengedhetsz magadnak – kriptovaluta kereskedésbe kezdj. Az adatok azt mutatják, hogy körülbelül 4 évente számolhatunk azzal, hogy a vétel a legjobb döntés a legnépszerűbb kriptovalutákra vonatkozóan, viszont a 2022-es év még a szokásosnál is jobb döntés lehet.

Épp ezért, ha te magad is szeretnél beszállni nem érdemes tovább várnod, jó ha mielőbb bevásárolsz a legnépszerűbb változatokból, hiszen hosszútávon nagyszerű nyereséged lehet belőle. A szakértők pedig nem véletlenül emlegetik, hogy a jövőben nem az arany lesz az, amit az emberek keresni fognak ha befektetésről van szó. Azáltal pedig, hogy egyre inkább elérhetővé válik ez a kereskedési forma szerte a világon, – ma már nemcsak befektetőknek érdemes így tenniük.

Ma már bárki, bármikor egyszerűen és könnyen hozzáférhet a legfontosabb információkhoz és a legfrissebb hírekhez, így te magad is láthatod, hogy miért is érdemes kriptovalutába fektetned 2022-ben. Ne maradj ki, mert jó eséllyel nem mostanában lesz még egy olyan év, amikor ennyire kedvező árfolyam mellett tanulhatod ki a kriptovalutákkal való befektetés világát.

***Figyelem! A fenti tartalom pusztán a tájékoztatást szolgálja és nem minősül befektetési tanácsadásnak, illetve nem helyettesíti az egyéni alapos kutatás szükségességét.***