Miközben az OpenAI a ChatGPT-re fókuszál, addig az Avorak integrált termékekkel áll elő

A mesterséges intelligencia területe egyre gyorsabban fejlődik, és folyamatosan formálja a különféle ágazatokat, beleértve az egészségügyet és a pénzügyeket. Ennek a fejlődésnek állt az élére az OpenAI, amikor bemutatta a ChatGPT nevű csevegőbotját. Mindeközben Avorak is növekedésnek indult, és annak ellenére, hogy a terület új szereplőjének számít, már most is ígéretesnek bizonyult abban, hogy a várakozásokat felülmúlva felvegye a versenyt az OpenAI-jal.

Mi az a ChatGPT?

A ChatGPT egy olyan projekt, amelyet az OpenAI mesterségesintelligencia-kutató vállalat hozott létre. Az AI-t arra tanították, hogy a vele való kommunikáció során különféle feladatokban legyen az emberek segítségére. A nyelvi modellt kifejezetten arra tervezték, hogy emberek által alkotott szövegre hasonlító válaszokat adjon a különböző kérdésekre. A technológia gyorsan növekvő elfogadottságát követően az OpenAI már be is vezette továbbfejlesztett változatát ChatGPT Plus néven. Az ingyenes verzióval szemben a ChatGPT Plus havi 20 dollárba kerül, és az előfizetés után olyan bővített funkciókat tesz elérhetővé, mint a GPT-4 nagy nyelvi modell (LLM).

A betanított modell az emberi visszajelzésen alapuló megerősítéses tanulási (RLHF) technológiát alkalmazza, felügyelt finomhangolását pedig AI-trénerek végzik. Ezek az emberi trénerek a modellel való beszélgetés során segítik hozzá a mesterséges intelligenciát ahhoz, hogy még pontosabb válaszokat adjon.

A ChatGPT alkalmazás

A ChatGPT mesterséges intelligencián alapuló technológiája a világon bárki számára elérhető az online alkalmazáson keresztül. Ehhez elegendő egy regisztráció, amely könnyedén elvégezhető a weboldalukon keresztül. Az alkalmazás lehetővé teszi a ChatGPT chatbot funkciójához való hozzáférést, hogy úgy kommunikáljunk szövegesen a modellel, mintha csak egy emberrel beszélgetnénk.

ChatGPT vs Avorak – az AI jövője

Az OpenAI most elsősorban a ChatGPT-re és a termékfejlesztésre összpontosít. Az Avorak ezzel szemben olyan fejlesztésekre fókuszál, amellyel többféle integrált terméket hozhat létre. A fő koncepció a mesterséges intelligencia fejlesztésének megközelítésében rejlik.

Az Avorak olyan hatékony AI-termékek kifejlesztését tűzte ki céljául, amelyek hatékony megoldást jelentenek a különböző ágazatok kihívásaira. Jelenleg a digitális eszközök (kriptovaluták) jövőjeként jellemzik. Ütemtervének fő pontja, hogy integrálja a különféle ágazatokat, és így biztosítsa a felhasználási esetek széles skáláját. Célja, hogy kihasználja és mélyebben megértse az egyes ágazatokat, és megoldásokkal álljon elő a különféle kihívásokra. Ilyen szektornak számít például a kereskedés. Erre a felhasználásra az Avorak egy egyszerű parancssori bemenetet kínál, amelyen keresztül a már megszokott szkriptek segítségével a botokkal törtnő kereskedés még egyszerűbbé válik.

Miközben az OpenAI célja, hogy a ChatGPT-ből vezető chatbot szöveggenerátort hozzon létre, az Avorak a szöveggenerálásban rejlő egyedi lehetőségek kihasználására összpontosít. Előre megírt nyelvi bankjával és plágiumfelismerő API-jával együtt az internet scrapping lehetőségét is kihasználja. Az Avorak olyan személyre szabott választ kínál, amely garantáltan plágiummentes, és autocorrecttel javított, mielőtt megjelenítésre kerül. Az Avorak szöveggeneráló megoldása révén komoly lehetőségekkel rendelkezik arra nézve, hogy vezető szerepet töltsön be a chatbotszolgáltatások területén.

Az Avorak potenciális előnye az OpenAI-jal szemben, hogy elsősorban olyan termékek fejlesztésére fókuszál, amely egy konkrét felhasználási esetre használható a különféle ágazatokon belül. Ebből kifolyólag jóval pontosabb válaszokat kínál, amelyek mindezek mellett megbízható nyelvi modelltől származnak. Miközben tehát az OpenAI vezető szerepet tölt be a technológia fejlődésében, az Avorak egyre közelebb kerül ahhoz, hogy alternatívát kínáljon a fejlett AI-chatbotok területén.

Záró gondolatok

Kétségtelen, hogy az Avorak nagy ugrást jelenthet az AI-ágazatban, jelentős technológiai fejlődést jelentve ezzel a szektor számára. Mindenképp hasznos újításnak számít, hogy az eltérő megközelítés révén pontosabb felhasználói élményt kínál. Miközben tehát az OpenAI arra fókuszál, hogy a ChatGPT-ből vezető chatbotot faragjon, az Avorak tervei alapján akár fényes kihívója is lehet ez előbbinek.

Tudj meg többet az Avorak AI-ról:

Weboldal: https://avorak.ai
Vásárolj AVRK-t: https://invest.avorak.ai/register

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***