A millenniumi generációnak jobban bejön a bitcoin, mint a Disney és a Netflix

Már több mém is született arról, hogy a kriptovaluta közösség nagy többsége a milleniumi és a Z generációból kerül ki, vagyis azok, akik 1981 után születtek. A helyzet viszont az, hogy ezek nem csupán mémek, hanem a tények.

A Charles Schwab, az USA egyik legnagyobb kiskereskedelmi brókercégének legfrissebb jelentése azt mutatja, hogy a Grayscale Investments tőkerészesedése, az egyik legnépszerűbb befektetés a milleniumi generációnál.

A bitcoin népszerűbb, mint a Disney, a Netflix és a Microsoft

A jelentésből kiderül, hogy a 1981 és 1996 között született személyek nettó vagyonuk 1,84%-át a Grayscale Bitcoin Trust-nál fektetik be. Így a bitcoin befektetési eszköz már népszerűbb, mint a Walt Disney, a Netflix, a Microsoft és az Alibaba. Ezzel a GBTC lett az ötödik legnépszerűbb befektetési eszköz a milleniumi generációnál. Csak a Facebook (3,03%), a Tesla (3,22%), az Apple (6,18%) és az Amazon (7,87%) előzte meg. Bár a 1,84% nem jelenti még önmagában a „tömeges elfogadást”, de már elmondhatjuk, hogy egyre többen nyitnak a kriptovaluták felé. Mike Dudas, a The Block kriptoújság vezérigazgatója azt írta „a statisztika számomra egyértelműen azt mutatja, hogy nő a lakossági kereslet a bitcoin iránt, míg a hagyományos befektetési lehetőségek népszerűsége csökken”.

A millenniumi generáció jövője

Noha a GBTC még csak az ötödik helyen szerepel, a kriptovaluta befektetők száma folyamatosan növekszik. A Blockchain Capital 2019 év elején közzétett felmérése azt mutatta, hogy az Egyesült Államok millenniumi generációja rendkívüli mértékben érdeklődik a bitcoin iránt. A közvélemény kutatás, amelyre 2 029 amerikai felnőtt válaszolt, arra hívta fel a figyelmet, hogy a 18 és 34 éves korosztály 59%-a egyetért azzal, hogy „a bitcoin egy pozitív innováció a pénzügyi technológiában”. Ugyanezen csoport 42%-a pedig azt nyilatkozta, hogy a következő öt évben BTC vásárlását tervezi.

Ennek a statisztikának van értelme. Az Adaptive Fund társalapítója, Willy Woo nemrégiben megosztott egy diagramot. Ez azt mutatja, hogy míg a millenniumi generáció egyre nagyobb hányadát képezi a felnőtt lakosságnak, számottevő vagyonnal nem rendelkeznek.

Az amerikai lakosság alig több, mint 25%-át ez a generáció alkotja, viszont a nemzet vagyonának mindössze 3%-a van a kezében. Woo elmondta:A gazdasági egyenlőség érdekében az X generáció és a milleniumi generáció kötelessége, hogy a baby boomerektől, azaz a 1940 és 1959 között született emberektől vagyont szerezzen. Hála Peter Schiffnek, aki ennek a szövetségese.”

A bitcoin esélyt ad a millenniumi generációnak arra, hogy más generációk vagyonából csípjen le. Marty Bent, a népszerű Bitcoin podcaster, így kommentálta Charles Schwab statisztikáját „pokolian őrültek vagyunk és valamit kezdeni fogunk ezzel”. A kijelentésével arra próbált utalni, hogy ez a generáció a baby boomer generáció fiat rendszerben tartott vagyonát a kriptovalutákkal veszi majd át.

A Coldwell Banker Global Luxury idén év elején azt jósolta, hogy az elkövetkező évtizedekben a millenniumi generáció 68 billió dollárt fog átvenni a baby boomerektől. A jelentésük szerint, 2030-ra a a mostani 30 évesek ötször annyi vagyonnal rendelkeznek majd, mint amennyijük ma van. Mivel igazán kedvelik a bitcoint, nem nehéz kitalálni mi fog történni, amikor örökölnek.

Kapcsolódó hír: Mibe fektetnél, ha lenne $10 000 dollárod? A millenáris generáció 9.2%-a kriptopénzbe fektetne

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük