Minden idők legjobb évét zárta a Ripple a SEC per ellenére

Brad Garlinghouse vezérigazgató szerint a Ripple a valaha volt legerősebb évet zárta annak ellenére, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által indított XRP per még mindig folyamatban van. „A kriptókat „vadnyugatnak” nevezni butaság” – mondta Garlinghouse, hangsúlyozva, hogy „most már a kriptovaluták világszerte bárhol megfelelnek a lokális pénzügyi szabályozóknak”.

Ripple

A Ripple a legjobb évet zárta a SEC kontra XRP per ellenére

A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse szerdán egy sor tweetben beszélt cége eredményeiről és a kriptovaluták szabályozásról. Kifejtette, hogy a SEC kontra XRP per ellenére a Ripple-nek az idei volt a “legerősebb éve”.
Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) egy éve indította a pert a Ripple Labs és társalapítója, Chris Larsen ellen. A pert tárgya az, hogy az értékpapírfelügyelet szerint az XRP-t értékpapírként kellett volna bejegyezni és kibocsátani.

A Ripple Labs vezérigazgatója kitart amellett az érvelése mellett, hogy a SEC XRP elleni keresete „a teljes kriptovaluta szektor elleni támadás az Egyesült Államokban, nem csak a Ripple ellen szól.” Garlinghouse kifejtette:

“2021 vízválasztó év volt a kriptovaluták számára. Soha nem volt még ennyire egyértelmű a lehetőség az elfogadás és az elkötelezettség növelésére. Több milliárd embert vonzottunk be az év során a globális pénzügyi kriptoközösségbe. Hihetetlen volt látni, hogy sokkal kevesebb a „maximalizmus”, és sokkal több építő személyiség csatlakozik az iparághoz.”

A vezérigazgató felvázolta a Ripple éves előrehaladását és fejlesztéseit, például új On-Demand Liquidity (ODL) folyosókat és központi banki digitális valuta (CBDC) megoldását. “Ez a növekedés az Egyesült Államokon kívülről jött” – vélekedett.

Garlinghouse ezután megjegyezte, hogy a SEC elnöke, Gary Gensler „agresszívan kriptovaluta ellenes megközelítést alkalmazott, és ez miatt a kriptovállalatoknak már az Egyesült Államokon kívülre kellett költözniük”. Kijelentette, hogy „a SEC ma nem válaszol az ETH jogi státuszával kapcsolatos kérdésekre, még kevésbé semmi másra”. Azt is elmagyarázta, hogy:

“A kriptót „vadnyugatnak” nevezni bohózat – a legtöbb kriptovaluta világszerte már megfelel a lokális pénzügyi szabályozók követelményeinek. Ezt az iparágat nem szabad megbüntetni azért, mert egyértelmű és átlátható szabályozást kér. Olyan szabályozást szeretnénk, amelyet következetesen és egyenlő feltételek mellett alkalmazhatnak minden hagyományos és digitális pénzügyi eszközökre.”