A Ripple visszaüt: A SEC alkalmazottak XRP-állományainak leleplezésére készül

Egy újabb fordulat a SEC kontra Ripple ügyben. Az Értékpapír- és Tőzsdebizottsággal folytatott jogi vita közepette a Ripple jogi csapata azzal a javaslattal vágott vissza, hogy felfedik a SEC alkalmazottai által birtokolt XRP-állományt. A fő vád az XRP-vel szemben a SEC szerint, hogy az XRP egy nem regisztrált értékpapír.

A Ripple legújabb jogi indítványa

Augusztus 27-én James Filan ügyvéd bemutatta a vállalat legújabb indítványát a jogi perben. Az ügy nyomán arra szeretnék kötelezni a SEC-t, hogy adja ki a saját alkalmazottai XRP-állományaival kapcsolatos dokumentumokat. A jogi határozat négy korábbi találkozóra reagál, amelyeket a Ripple a nyár folyamán tartott a SEC-kel e témával kapcsolatban, és amelyek mindegyike „előrelépés nélkül” zajlott le.

Az indítványt a Ripple Labs Inc., Bradley Garlinghouse (a cég vezérigazgatója) és Christian A. Larsen (a cég ügyvezető elnöke) nevében nyújtották be. Pontosabban, a per alperesei „anonimizált dokumentumokat szeretnének összegyűjteni, amelyek tükrözik a SEC kereskedési döntéseit az XRP, a Bitcoin és az Ether tekintetében”.

Azt is kérik, hogy a kifejezetten a munkavállalók XRP-állományaival kapcsolatos információkat osszák meg módosított személyes adatokkal vagy összesített formában.

Indítványukban a Ripple bizonyítja, hogy az SEC „nem fogadott el vagy nem vezetett be” olyan szabályokat, amelyek korlátozzák az alkalmazottaikat a kriptovalutákkal való kereskedésben 2018. január 16-ig. Ez a vállalat szerint összhangban lenne a Bizottság digitális eszközökkel kapcsolatos korábbi nézeteivel. Ez a SEC alkalmazottainak sok időt, legalább 5 évet adott az XRP összegyűjtésére.

„2013-tól legalább 2018. január 19-ig a SEC alkalmazottai szabadon vásárolhattak, adhattak el és tarthattak XRP-t a SEC korlátozása nélkül.”

A Ripple és a bíróság nem vesztegetik az időt. A végzés szerint szeptember 3-ig van ideje a SEC-nek, hogy válaszoljon a jogi indítványra.

A vállalat folyamatban lévő jogi csatája

A közelmúltbeli legújabb hírek csak egy következő lépést jelentenek a Ripple és a SEC között folytatott jogi háborúban. Jelenleg a Ripple áll nyerésre. Májusban egy amerikai bíróság megtagadta a SEC azon kísérletét, hogy hozzáférhessen a kriptocég belső kommunikációjához a tokenjük értékesítésével kapcsolatban, és elzárta az utat annak megakadályozására, hogy a SEC fel tudjon lépni a Ripple ellen.

Ezenkívül a Ripple-nek nemrég jóváhagyták egy indítványban, hogy hozzáférjen a vállalat XRP-értékesítéseivel kapcsolatos információkhoz a Binance tőzsdén. Az értékesítést a vállalat jogi csapatának állítása szerint „túlnyomórészt az Egyesült Államokon kívüli digitális eszközkereskedelmi platformokon bonyolítottak le”. Az értékpapír-törvény azonban csak belföldi ajánlatokra és értékesítésekre vonatkozik, így a SEC nem léphet fel használatával szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük