A Minecraft saját kriptopénzzel áll elő, hogy segítse a tartalom értékesítést a platformon

A kriptopénzeket ismerő Minecraft rajongóknak most egy jó hírrel szolgálhatunk. A Minecraft saját kriptopénzzel állt ugyanis elő, mely révén a különböző tartalmak és modifikációk értékesíthetőek lesznek majd a játékosok részére.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A Minecraft saját kriptopénzzel száll be a közösségi gazdaságba

Egy blokk a MinecraftbólA játékosok a Microsoft Live áruházán keresztül tudják majd az új digitális pénzt megvásárolni, ezen kivűl pedig Android és iOS applikáción keresztül is elérhető lesz az altcoin. Az új pénz a játékosok pénztárcájába kerül megvásárlás után, melyet ezután a kereskedési ponton vagy a hagyományos Mindecraft boltban lehet elkölteni.

A kereskedési ponton egyelőre 9 eladó árul termékeket (történeteket, háttereket, szereplőket), de tulajdonképpen bárki felajánlhatja értékesítésre a Minecraftban készített tartalmát. A bitcoin felhasználók már régóta, 2014 év vége óta tudnak krediteket vásárolni a Microsoft store-ban. Az új Minecraft kripotopénzzel pedig mostantól lehet majd fizetni.

Mint minden nyílt piactéren az eladásra szánt termékeket és tartalmakat a Minecraft csapat átvizsgálja majd, mielőtt megjelennek a nyilvánosság előtt. Elvégre a Minecraftot több, mint 120 millió gyerek és felnőtt használja, így a nem árt ellenőrizni az értékesíteni kívánt árukat.

Tartalom értésítésre lehet felhasználni az új pénzt

Martin Garner, a Microsofttól a Bloomberg Technologies-nak azt nyilatkozta, hogy a fiatok járhatnak a legjobban az új pénzzel. Garner elmondta, hogy a Minecraft saját pénze azoknak fiatal felhasználóknak még fontosabb lehet, akik nem rendelkeznek bankkártyával. Hiszen ők így további szolgáltatásokhaz férhetnek majd hozzá.

A Minecraft a blogján az alábbiakat emelte ki az új kriptopénz kapcsán.

“Az ötlet lényege az, hogy a Minecraft alkotók kezébe olyan eszközt adjunk, mellyel a játék kapcsán készített tartalmat pénzzé tudják tenni. Az értékesítésből befolyt összeget pedig még nagyobb projektek finanszírozására fordíthatják majd. “

Különböző tartalmakat lehet majd adni-venni a Minecrafton belülHozzátették, hogy az új szolgáltatás a tartalom fogyasztóknak is kedvez, hiszen a megvásárolt termékekkel még színesebbé tehetik a Minecraft világát. Emellett pedig megmarad az ingyenes tartalmak megosztása is a platformon.

A Minecraft még nem nevezte el az új altcoint, de a játékos közösség már most javaslatokat tett, hogy vegyék át már most is létező Minecoin nevét, vagy csak simán legyen Mine az új pénz neve.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.