A Minecraft saját kriptopénzzel áll elő, hogy segítse a tartalom értékesítést a platformon

A kriptopénzeket ismerő Minecraft rajongóknak most egy jó hírrel szolgálhatunk. A Minecraft saját kriptopénzzel állt ugyanis elő, mely révén a különböző tartalmak és modifikációk értékesíthetőek lesznek majd a játékosok részére.

A Minecraft saját kriptopénzzel száll be a közösségi gazdaságba

Egy blokk a MinecraftbólA játékosok a Microsoft Live áruházán keresztül tudják majd az új digitális pénzt megvásárolni, ezen kivűl pedig Android és iOS applikáción keresztül is elérhető lesz az altcoin. Az új pénz a játékosok pénztárcájába kerül megvásárlás után, melyet ezután a kereskedési ponton vagy a hagyományos Mindecraft boltban lehet elkölteni.

A kereskedési ponton egyelőre 9 eladó árul termékeket (történeteket, háttereket, szereplőket), de tulajdonképpen bárki felajánlhatja értékesítésre a Minecraftban készített tartalmát. A bitcoin felhasználók már régóta, 2014 év vége óta tudnak krediteket vásárolni a Microsoft store-ban. Az új Minecraft kripotopénzzel pedig mostantól lehet majd fizetni.

Mint minden nyílt piactéren az eladásra szánt termékeket és tartalmakat a Minecraft csapat átvizsgálja majd, mielőtt megjelennek a nyilvánosság előtt. Elvégre a Minecraftot több, mint 120 millió gyerek és felnőtt használja, így a nem árt ellenőrizni az értékesíteni kívánt árukat.

Tartalom értésítésre lehet felhasználni az új pénzt

Martin Garner, a Microsofttól a Bloomberg Technologies-nak azt nyilatkozta, hogy a fiatok járhatnak a legjobban az új pénzzel. Garner elmondta, hogy a Minecraft saját pénze azoknak fiatal felhasználóknak még fontosabb lehet, akik nem rendelkeznek bankkártyával. Hiszen ők így további szolgáltatásokhaz férhetnek majd hozzá.

A Minecraft a blogján az alábbiakat emelte ki az új kriptopénz kapcsán.

“Az ötlet lényege az, hogy a Minecraft alkotók kezébe olyan eszközt adjunk, mellyel a játék kapcsán készített tartalmat pénzzé tudják tenni. Az értékesítésből befolyt összeget pedig még nagyobb projektek finanszírozására fordíthatják majd. “

Különböző tartalmakat lehet majd adni-venni a Minecrafton belülHozzátették, hogy az új szolgáltatás a tartalom fogyasztóknak is kedvez, hiszen a megvásárolt termékekkel még színesebbé tehetik a Minecraft világát. Emellett pedig megmarad az ingyenes tartalmak megosztása is a platformon.

A Minecraft még nem nevezte el az új altcoint, de a játékos közösség már most javaslatokat tett, hogy vegyék át már most is létező Minecoin nevét, vagy csak simán legyen Mine az új pénz neve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük