A világ 5. legnagyobb bankja blokklánc fizetési hálózatot indít 2020-ban

Japán legnagyobb pénzügyi csoportja és eszközérték alapján az 5. legnagyobb bank a világon, a Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) blokklánc alapú fizetési hálózatot indít a következő évben.

A vállalat kedden jelentette be, hogy a fejlesztés érdekében partnerséget kötött az amerikai Akamai Technologies fintech vállalattal.

Global Open Network névre keresztelt rendszer, az MUFG közleménye alapján, akár 1 millió tranzakció feldolgozására és képes lesz másodpercenként. A vállalat egyben integrálni szeretné a dolgok internete (IoT) megoldásokat és az Akamai felhőszámítási szolgáltatásait is az induló hálózatra.

A közös vállalkozás indulótőkéje 250 millió japán jen lesz, melyben a bank 80%-os részesedéssel fog rendelkezni.

A kriptovalutákkal Te lehetsz a saját bankod.

A hálózat terveit még múlt év májusában jelentették be, akkor az Akamai képviselői azt nyilatkozták, hogy a hálózat több szolgáltatást is kínálni fog, köztük fizetésfeldolgozást, pay-per-use megoldásokat, mikróutalási felületet és más, a dolgok internetéhez köthető tranzakciós rendszereket is.

A nagybank már régóta érdeklődik a blokklánc technológiai megoldások iránt. Múlt év novemberében a Mitsubishi bank részt vett egy pilotprogramban, mely során 150 millió dollár szindikátusi hitelt rögzítettek a blokkláncon, amit a francia BNP Paribas és a spanyol BBVA megabankokkal közösen bocsátottak ki.

2017 decemberében pedig a csoport elindított egy alkalmazhatóságot igazoló projektet a nemzetközi kereskedelem területén. 2016 során már arról is szó volt, hogy a nagybank MUFG coin néven saját kriptót is kibocsát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.