Módosulnak a Revolut kriptodevizákra vonatkozó szerződési feltételei

2020. július 27-étől kezdve a Revolut felhasználó nem kezdeményezhetnek kártyás fizetést kriptodevizákkal a számlájáról, írja a fintech cég egy ma kiküldött hírlevélben.

Ha nincs más deviza az ügyfél számláján, mint mondjuk bitcoin (BTC), akkor onnantól automatikusan elutasításra kerül a kártyás tranzakció.

A hírlevélben és oldalukon hozzáteszik, hogy a náluk vásárolt kriptovaluták jogilag a céget illetik és a Revolut csak kitettséget biztosít a kereskedődnek a kriptodeviza piacokon. Ám ezt 27-étől eltörlik és lényegében a Revoluton vásárolt kriptodevizák az ügyfeleket illetik.

Az üzenetben nem térnek ki arra, hogy vajon ez azt is jelenti végre, hogy az ügyfelek kiutalhatják a kriptóikat a Revolut alkalmazásából egy független tárcába, de a végén említik, hogy hamarosan újabb kriptósokra szabott ajánlatokkal fognak jelentkezni.

Magyarországon több százezer Revolut ügyfél van, de arról nincs tudomásunk, hogy ebből hányan kereskedtek/vettek kriptókat a Revoluton keresztül. Mindenesetre ha nem lesz csavar a Revolut friss bejelentésében, akkor számukra 27-étől könnyebbé válhat a digitális eszköz befektetéseik kiutalása egy valóban decentralizált tárcába/alkalmazásba.

Kapcsolódó: Bekeményít a Revolut: jóval drágább lesz használata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.