Montenegróban a legdrágább a bitcoin bányászat a Balkán régióban

  • 3
  •  
  •  
  •  

Az Elite Fixtures korábbi kutatásai alapján Montenegróban a legdrágább egy bitcoin előállítása. Kibányászásához az elektromos áramköltség 7 284 dollárt tesz ki, ami a balkáni régió fejlettségéhez viszonyítva messze a legdrágább, de még ha egyes fejlett országok költségeihez viszonyítunk, mint az USA, észrevehetően magasak a költségek.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

Montenegróban az egy bitcoin előállítására jutó villamosenergia-költség közel azonos a jelenlegi 7 400 dolláros bitcoin árfolyammal. A bitcoin értéke egy kisebb heti ralit követően még mindig jóval a decemberi 20 000 dolláros árszint alatt van.

Az elemzők becslése szerint már több ezer montenegrói állampolgár került kapcsolatba a virtuális pénznemekkel kereskedés vagy bányászat formájában. Június elején Budva Zavala városrészében három lakást adtak el 420 bitcoin értékben. 2017 december elején döntött úgy, a helyi Stratex vállalat, hogy a tulajdonában lévő Dukley hotelben, étteremben és kikötőben elfogadja a bitcoint, mint fizetőeszköz.

Montenegróban a legdrágább a bitcoin bányászat a Balkán régióban
Budva, Montenegró

Az Elite Fixtures még 2018 januárjában tett közzé egy listát a bitcoin bányászat költségeiről, felhasználva háromféle bányászgép átlagolt adatait és az átlagos villamosenergia-árakat 115 országban. Becslésük szerint egy bitcoin kibányászásához szükséges idő 548,56 és 2194 napig tart, a berendezés minőségétől és típusától függően.

Bitcoin bányászat és a tranzakciók lebonyolítása a blokkláncon keresztül olyan számítógépeket igényel, amelyek a nap 24 órájában folyamatosan dolgoznak, óriási mennyiségű villamos energiát fogyasztva.

A villamos energia szakértők azt várják, hogy a bitcoin bányászat energiafogyasztása meghaladja a globális magánfogyasztást, és a bitcoin energiafogyasztási index szerint a bitcoin bányászat energiafelhasználása már egyenértékű Csehország energiafogyasztásával, a maga 10,6 millió lakosával.

Montenegróban a legdrágább, de hol a legolcsóbb?

Az Elite Fixtures elemzése alapján a Balkán-félszigeten a bitcoin bányászat villamosenergia-költségei Szerbiában és Koszovóban a legalacsonyabbak, átlagban 3 133 dollár egy bitcoinra. Míg Macedóniában 3 914$, Albániában 3 894$, Bosznia és Hercegovinában 4 084$, Horvátországban 5 551$, Bulgáriában 4 362 dollárt tesznek ki. Az Egyesült Államokban a költségek 4 758 dollárra rúgnak, Magyarországon 5 365 dollár. A legdrágább a bányászat Dél-Koreában, ahol egy bitcoin kitermelése 26 170 dollár költséggel jár, míg a legolcsóbb Venezuelában 531 dollárral. A korábbi becslések szerint a bitcoin bányászat és tranzakciók éves energia szükséglete 2,55 gigawattóra, ami több mint egész Magyarország éves villamosenergia felhasználása.

A bitcoin energiafogyasztási index becslése szerint a bitcoin bányászat éves költségvetése 1,5 milliárd dollár. Azonban ez azt feltételezi, hogy a bitcoin bányászat olyan helyeken történik, ahol alacsonyak a villamosenergia költségek, ebből nem következtethetünk arra, hogy befektetni csak ezekben az országokban éri meg, mivel a profit különbsége nem túl nagy az országok között. Itt tudjuk kiszámolni a profitot a különböző paraméterek alapján.

Egy bitcoin kibányászásához átlagosan 48 800 kWh szükséges.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!


  • 3
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.