Most már adhatunk borravalót a Twitteren bitcoinban is

Az elmúlt egy hónap legnagyobb eseménye a kriptos világban egyértelműen az volt, hogy Salvadorban már hivatalos fizetőeszközként lehet használni a bitcoint. De a mai nap híre egy kicsit elhomályosítja a salvadori eseményeket. Hiszen az egyik legnagyobb közösségi oldal, a Twitter bejelentette, hogy már kriptovalutákat is lehet használni a felületén. Ez az új Tips (Borravaló) funkció bevezetésével jött el, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a bitcoin tárcájukat más fizetési platformokhoz kössék.

Azért még nem teljeskörű a bitcoin borravaló elérhetősége

Emellett az új szolgáltatás lehetővé teszi, hogy akár Cash App vagy Patreon segítségével is adhassanak borravalót bitcoinban a felhasználók a kedvenceiknek a közösségi oldalon. Természetesen ehhez az is kell, hogy az adott tartalomkészítő bekapcsolja ezt a funkciót, de miért is ne tenné? Tudtuk, hogy érkezik a borravalós funkció a Twitterre, hiszen már hónapok óta tesztelték, de azért még nem teljeskörű az indulás. Jelenleg csak iOS operációs rendszer alól, telefonról érhető el a szolgáltatás és az Androidos indulás dátumáról nem is tudni. Az pedig teljes egészében kérdéses, hogy az asztali gépet használók hozzáférhetnek-e egyáltalán ehhez a lehetőséghez. A most érintett felhasználók számára a Követés/Follow gomb mellett jelent meg az a gomb, amivel be lehet kapcsolni majd a szolgáltatást.

Twitter

Nagyon fontos tudnivaló, hogy bármennyire is ígéretesnek tűnik ez most, a borravaló adását csak külsős platformok segítségével tudjuk bonyolítani. Hiszen a Twitter a Strike bitcoin fizetési szolgáltatását használja. Viszont ez csak a salvadori és amerikai felhasználóknak érhető el. Szóval lehet ugyan borravalót adni így is, de csak salvadori és amerikai tartalomkészítők fogadhatják. A Twitter-alapító, Jack Dorsey ígérete szerint hamarosan a Strike elérhető lesz szerte a világon, de azért erre valószínűleg még elég sokat kell várnunk. Főleg a szabályozási kérdések miatt is. A labda most tehát a többi közösségi oldal, így a Facebook oldalán pattog. A kérdés, hogy miként reagálnak a Twitter lépésére és a Twitter hogyan viszi tovább előre ezt a funkciót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük