Mussolini tapsolna: Telegramon csapnak le a tüntetőkre a hatóságok

Olaszországban október 15-től az állami alkalmazottaktól kezdve a magánszférában foglalkoztatottakon át az egyéni vállalkozókig mindenkinek kötelező lesz a green pass igazolás. Akinek nincs, felfüggesztik az állásából vagy komoly pénzbírságra (600-1500 euro) számíthat. A közösségi médiában rengetegen próbálnak tüntetést szervezni, de a hatóságok még az írmagját is kiírtják az efféle kezdeményezéseknek. Üdv a demokráciának álcázott diktatúrában!

Mint arról szinte minden magyar média beszámolt, október 15-től Olaszországban minden dolgozónak kötelező lesz a green pass igazolás. Amennyiben valaki nincs beoltva saját költségén két naponta teszteltetnie kell magát. Ha erre sem hajlandó, akkor egyszerűen felfüggesztik a munkájából és elküldik fizetés nélküli szabadságra. A tesztelés azonban nem olcsó mulatság, a felnőtt lakosságnak 15 eurónyi kiadást jelent kétnaponta, havonta nagyjából 180 euró, ami kb. 63 ezer forint. Amennyiben a dolgozó nem akar ennyi pénzt kidobni az ablakon csak azért, hogy bejárjon a munkahelyére, kénytelen oltakozni, habár az olasz kormány a mai napig azt állítja: “A vakcina felvétele nem kötelező.” Valóban nem, csak ha nem vagy oltott éhen halsz. Természetesen a Draghi kormány förtelmes húzása még az oltottak között is komoly felháborodást keltett, ebből kifolyólag pedig többen próbáltak megmozdulásokat szervezni.

A Mario Draghi-féle demokráciában azonban már tüntetni sem lehet, hiszen a hatóságok rászálltak a közösségi médiákra és a különféle üzenetküldő alkalmazásokra. A Telegramon és a Whatsappon egyre több green pass ellenes csoportot hoznak létre a felhasználók, hogy kifejezzék nemtetszésüket és tüntetésre buzdítsák a tömeget. A gond ezzel csak az, hogy jobb már az ilyen csoportoktól távol maradni, ugyanis az olasz nagytestvér mindent lát. A rendőrség rászállt a Telegram csatornákra, különösen azokra amelyek a “no vax” vagy “no green pass” kifejezéseket használják és a csoporttagok telefonszáma alapján már le is fülelik azokat, akik az állam döntésével szemben szervezkednek.

Kockázatos a Telegram csoportokhoz való csatlakozás, a tüntetők megüthetik a bokájukat

Egy adott csoporthoz való tartozás puszta ténye elvileg nem jár túl sok következménnyel, de ha egy csoport konkrét célja az, hogy például tüntetéseket szervezzen, akkor automatikusan bűnösnek tekinthetik még azt is, aki nem vett aktívan részt a csoport által szervezett megmozdulásokban, hanem csak egy inaktív tagja volt. Több olasz média arra figyelmeztetett, hogy ezekben a csoportokban már az sem mindegy mit ír az ember fia, hiszen a hatóságok mindent ellenőriznek, így ha valaki olyat ír, ami nem illő, komoly retorziókra számíthat. A rendőrség már legalább 41 Telegram csatornát figyel és az abba belépő felhasználókat ellenőrzi. Elég egy, az állam által hamis hírnek titulált cikk megosztása, és több mint 300 eurós bírsággal kell számolni.

A napokban a hivatalos szervek állítólag egy olyan csoportra csaptak le, mely tagjai tüntetést akartak szervezni és erőszakos cselekményekre, például valamilyen intézmény rongálására buzdították a csatlakozókat. A 8 szervező ellen már eljárást indítottak a hatóságok, akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.

A rendőrség úgy tűnik, hogy rendkívül hatékonyan végzi a munkáját – na nem a bűnözők utáni futkorászásra gondolok, hanem a tüntetések leveresére – hiszen a mindenért tüntető olasz népet mostanság nem látni az utcán. Vagy a mediterrán temperamentum alábbhagyott, vagy szimplán minden kezdeményezést betiltanak, amit a 21. század lévén a közösségi médiában szerveznek.

Több csoport adminisztrátora azt nyilatkozta név nélkül, hogy egyre többen vannak a csalódott, frusztrált emberek, akik nemcsak a közösségi médiában fejeznék ki a nemtetszésüket, hanem az utcán is, de a meghirdetett tüntetés helyszínére kiérve annyi rendőr várja őket, hogy sokan inkább azonnal hazamennek. A szervezők azt mondják, ha mindenki eliszkol néhány perc alatt, abból sohasem fog akkora tömeg kialakulni, amivel már komoly nyomást lehetne gyakorolni az olasz kormányra. Az emberek azonban félnek, így amikor azzal szembesülnek, hogy páncélozott autók veszik körbe őket, lógó orral elvonulnak. Mussolini most büszke lehet hű utódjára, hiszen Olaszország egy olyan úton indult el, amelyre 70 éve nem volt példa.