Nagyot lehet szakítani a koronavírus vakcinafejlesztésén

Jól lehet keresni a koronavírus vakcinafejlesztésén, állítja a CNBC riportere Jim Cramer. Az Amerikában rendkívül népszerű tévés úgy véli, hogy a jelenlegi koronavírus-vakcináért folytatott küzdelem a 19. századi kaliforniai aranylázhoz hasonlít. Cramer szerint most jó ötlet lehet ezeket a vakcinafejlesztési lehetőségeket kihasználni, és valamelyik biotech vállalkozásba fektetni. A lényeg az, hogy ne arra tegyünk, amelyik végül elveszti az elképesztő tempóval haladó versenyt.

A CNBC műsorában az hangzott el pénteken, hogy ahelyett, hogy aranyba fektetnénk a pénzünket, érdemesebb inkább a vakcinafejlesztő, szolgálató vállalatok papírjaiba fektetni, hiszen amelyik vállalkozás tesztjei sikeresen végződnek, és a vakcina tömeges felhasználásra megkapja az engedélyt, annak papírjai valósággal kilőnek. Az egészségügyi szektor tehát egy aranybánya lehet. Cramer szerint nyugodtan szívvel lehet olyan nagy koronavírus-vakcina fejlesztő vállalatokba fektetni, mint a Johnson & Johnson, a Pfizer, vagy a Regeneron, de a kisebb cégektől óva int, mivel kockázatos befektetés lehet. 

Több vállalat papírjai is történelmi csúcsot döntöttek

A héten kedvező hírek érkeztek a Moderna és a Johnson & Johnson vakcinafejlesztéseivel kapcsolatban. Az AstraZeneca hétfőre ígérte az első fázisú tesztek eredményeinek közlését.

“Tudatosabban kell befektetni, nem pedig folyamatosan spekulálni, hogy ki jár elöl a fejlesztésekben és ki maradt le. Itt vannak tömegesen ezek a kis fejlesztők, akik a koronavírussal foglalkoznak, de valószínűleg csak 3-4 kerülhet ki közülük győztesen” fejtette ki véleményét Cramer. A riporter személy szerint Abbott Laboratories, a Thermo Fisher Scientific, a Danaher, vagy a Honeywell International részvényeire tenné le a voksát. A tévés hírességnek igaza lehet, ugyanis az elmúlt hónapokban a különböző vakcinafejlesztő vállalatok árfolyama emelkedni kezdett. Az Abbott Labs vállalat, amely koronavírus tesztekhez gyárt különféle eszközöket soha nem tapasztalt csúcsot ért el.

A Thermo Fisher orvosi műszereket és laboratóriumi eszközöket gyártó vállalat részvényeinek árfolyama szintén csúcsot döntött a pénteki kereskedésben. A Danaher, amely Thermo Fisher versenytársa, a tesztelésekben érdekelt. Papírjai szintén rekordon zártak. A HoneyWell N95-ös maszkokat és egyéb védőfelszereléseket, valamint orvosi eszközöket gyártó társaság. Részvényeinek árfolyama még a januárban felállított csúcsot is megdöntötte.

Kapcsolódó cikkeink:

COVIDathon: fiatal fejlesztők ötleteivel leküzdhető a koronavírus

Lecsap a Google azon weboldalakra, melyek koronavírus-elméletekről írnak

A magyarokat rendkívül súlyosan érintette a koronavírus-járvány, derül ki az Európai Parlament felméréséből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük