Nah de mi is történt tegnap a Bitcoinnal és hogyan tovább?

  • 16
  •  
  •  
  •  

Szép napot mindenkinek!

Jelenleg egy olyan kritikus ponton van az ár, ahol gyakorlatilag 300-400 dolláron fog múlni az, hogy megyünk-e tovább lejjebb és új minimumokat tesztelünk, vagy folytatjuk tovább az emelkedést és próbáljuk utolérni a 2017-es szinteket. Nagyon érdekes hét/hónap következik, most kell aztán igazán odafigyelni a portfóliókra!

Bitcoin technikai elemzés: nah de mi is történt tegnap?

Volt egy minimális pattanás a 7300-on megjelölt támaszról, viszont ezzel a pattanással párhuzamosan kialakult egy szimmetrikus háromszög a rövid távú 1 órás nézeten. Ez alapvetően egy trendfolytatást valószínűsítő alakzat, az alap trendünk csökkenő trend volt, így ennek az alakzatnak a bekövetkezésével jött is a trend, vagyis a csökkenés folytatása.


Ennek letörésével ahogyan vártuk jött is a dinamika és egyből a következő zölddel bejelölt támasz zónánkba, a 7000-es tartományba kerültünk. Szépen megfigyelhető, a VPVR ( Jobb oldali oszlopok) indikátor segítségével, hogy gyakorlatilag a 7300-as és a 7000-es zóna közé egyáltalán nem jelzett kereskedési mennyiséget a VPVR, ezért sikerült olyan könnyen “átugrani” ezt a szakaszt.

Nah de hogyan tovább?

Egy olyan szinten vagyunk jelenleg, aminek mindenképpen tartania kell vagy különben jóval hosszabb és nagyobb csökkenések várhatóak és akkor úgy gondolnám, hogy a korábban rövid távú trendfordítást jelentő 5,9K sem tartana ki hosszú távon.

Jelenleg pont a napi ichimoku felhő alján táncolunk, ha ezt letörnénk az számomra elég negatív jelzés lenne, ez gyakorlatilag az ábrámon a zölddel jelölt alsó támasz zóna teteje. ( 7000 ) Ha egyértelműen kiesünk a felhőből és nem tudunk visszamászni ez fölé akkor lehet elgondolkozni fokozatosan az USDT pozíciók építésén!

Ez utáni támasz pont a zöld négyzeten belül a korábbi fordított fej-váll alakzat kitörési pontja. Simán benne lehet, hogy ezt leteszteljük és fordulunk is újra felfele, ezért ebben a pontban van még reményünk, gyengén türkizzel behúztam egy lehetséges emelkedő trendvonalat, ha innen sikerül pattannunk az még szintén lehet egy emelkedő trend korrekciós ciklusa is. A nyakvonalat 6733-hoz húztam, ezt a VPVR nagy volumene is alátámasztja. Ha viszont ezt letörjük az tényleg totál mackós lenne, persze van egy bizonyos toleranciája ezeknek a zónáknak, ezért picit lejjebb húztam a támasz zónánk zöld tartományát, de ha ezt is tényleg letörjük akkor célszerű tényleg dominánssá tenni az USDT-t a portfóliókban és felkészülni a medve piac folytatására.

Az indikátorokról:

-RSI szép emelkedő trendet tartott de ez úgy néz ki elesni látszik, amiben még lehet bízni az a jelenlegi 40-es zóna. Bika piacon a 40 egy a bika/medve piac határát szokta jelenteni és gyakran tud róla pattanni az ár
-SRSI szépen túladott már egy jó ideje, ha tudnénk folytatni az emelkedő ciklust lenne hova emelkednie
-A rövidebb távú indikátorok is eléggé túladottak, ezek mindneképpen adhatnak esélyt egy kisebb pattanásra, de sajnos nem
jelentenek trendfordulást.


>>>Biztonságos böngészés sütik és reklámok nélkül? Próbáld ki a Brave-t!

És az altokkal mizu?

A jó oldala a dolognak, hogy számos nagy marketcapes alt elég erős ellenállást mutatott a BTC mozgásával szemben és pl. az ETH, XRP és EOS is szépen teljesítettek.

Így megvolt az esélyünk arra, hogy minimalizáljuk a BTC esését az altkoinokkal való kereskedéssel. Ha a BTC összeszedné magát valószínűleg lenne esély egy kisebb-nagyobb alt seasonre. Úgy gondolom, hogy továbbra is lehet esélyük az altoknak, viszont ha valóban folytatódik a BTC által kitűzött medve piac és letörjük a kritikus tartományokat akkor az altok is hamar túlvett tartományba fognak kerülni és újra esni fognak ők is.

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com


  • 16
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.