Napi 1 millió dollárt is kereshet a Coinbase CEO-ja az IPO után

Az elmúlt  hónapok bika piaci trendje a Coinbase malmára hajtotta a vizet. A cég részvénykibocsátási beadványa már az amerikai részvénypiaci felügyelet előtt van. Ha bejönnek a kriptotőzsde számításai, a Coinbase vezetője gazdag lesz. Nagyon.

Brian Armstrong, a Coinbase ügyvezető igazgatója több mint 3 milliárd dollárhoz juthat a Coinbase IPO-ja révén. Ez azt jelenti, hogy Armstrong 10 éven keresztül napi (!) 1 millió dollárt kaphat a cég értéke alapján, számolta ki a Bloomberg újságírója.

A hatalmas összeg a számítások szerint úgy jött ki, hogy Armstrong jelentős összegű részvénycsomagot kapott még a nyilvános kibocsátás előtt. A startupoknál ez bevett szokás, hiszen ezzel is ösztönözni próbálják a cég vezetőit a lehető legjobb teljesítmény elérésére.

A Coinbase csütörtökön adta be az amerikai értékpapírpiaci felügyeletnek a pénzügyi beszámolóját. Ebből kiderült, a világ egyik legnépszerűbb kriptopénz váltója 43 millió felhasználóval rendelkezik és több, mint 100 milliárd dollárt ér. A beadványban szerepelt az is, hogy Armstrong 9,3 millió darab részvényopciót kapott, ami a cég teljes részvényállományának 3,8%-a. Az opciót 23,49 dolláros árfolyamon hívhatja majd le Armstrong. Az opciók 10 évig állnak fenn, a nyilvános kibocsátás után nem sokkal az értékesítési korlátozást is feloldják majd.

A részvényárfolyamon a cég vezetője akár már közvetlenül a kibocsátás után is tízszeres hozamot érhet el. Egy ismeretlen vásárló ugyanis a napokban 127 ezer darab részvényt vásárolt, 373 dollárt fizetve részvényenként, egy privát tranzakció keretén belül. Az IPO kibocsátási árfolyamát várhatóan 200 és 400 dollár közé lövik majd be a Bloomberg elemzői szerint.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük