A Google Trends alapján a nehezén már túl van a bitcoin

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy Forbes cikk szerint a Google Trends ‘bitcoin’ keresési statisztikák azt indukálják, hogy a nehezén már túl vannak a kriptovalutákba fektetők.

A Clem Chambers által jegyzett Forbes cikk összeszedett néhány érdekes Google Trends statisztikát. A ‘bitcoin’ kifejezésre összehasonlítva a ‘Trump’ vagy  ‘Taylor Swift’ kifejezésekkel lényegesen nagyobb. Chambers szerint:

A bitcoinnak nagyon erős a márkaereje. Akármi is áll mögötte, a világ elájul tőle.

 

Gondoltuk megnézzük mi a helyzet Magyarországon és összevetjük a ‘bitcoin’ keresőszót magyarországi felkapottabb kifejezésekkel.

Momentán idehaza a magyar ‘Taylor Swift’ vezet, ‘Trump Viktor’ tartja a helyét míg a kissé tágan értelmezhető ‘tőzsde’ szót a kutya se érdekli.

Chambers a Forbes cikkben ennek kapcsán megjegyzi, a ‘stock market’ (tőzsde) keresések megugranak, mikor a részvények gyengülnek, de ez a bitcoinra is igaz. Amikor emelkedik a bitcoin ára, úgy nő vele a keresési volumen. Ezt itt a Bitcoin Bázis műhelyében is igazolni tudjuk, ugyanis olvasottságunk erősen korrelál a bitcoin árfolyamával. A Forbes író szerint:

Ez azt jelenti, a részvényeket a félelem, míg a kriptovalutákat a kapzsiság hajtja, gyötrő megállapítás már magában is.

A ‘bitcoin’ Google-keresések Magyarországon és a világon egyaránt tandemben mozogtak a koinok decemberi árfolyam-csúcsával. Egy kicsit közelebbről megvizsgálva a legfrissebb keresési csúcsok szintén egybeesnek a bitcoin árfolyam hirtelen megugrásaival.

Fontos kiemelni, hogy a Google nem mutat aktuális keresési volumeneket. A 100-as szám jelzi a csúcsot, azaz, az 50-es azt jelenti feleannyi rákeresés volt mint a csúcson.

Chambers szerint itt ki kell emelni, hogy a statisztikák azt indukálják, a nehezén már túl van a piac. Különösen azok lélegezhetnek fel, akik 15 000$ dollár vagy afölötti árfolyamon szálltak be a kriptopénzekbe és itt megint belső Bitcoin Bázis statisztikákra hivatkozva, sajnos sokan vannak.

Nehezén már túl vagyunk, de még nincs vége

Még korai lenne azt állítani, hogy mostantól minden út a Holdra vezet és ezt a Google statisztikák sem indukálják. Ahogy a keresési volumen, úgy az árfolyam is stabilizálódott egy relatív széles tartományban, de mint a bitcoin és kriptovaluták esetében megszokott, a rákeresési és árfolyam volatilitás továbbra is megmarad.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Balaxi 2013 óta követi szoros figyelemmel a Bitcoin és kriptovaluta ökoszisztéma fejlődését. A BitcoinBazis.hu kriptovaluta piaci szak- és médiaportált 2016-ban alapította többedmagával. Az oldal azóta Magyarország vezető, elsősorban digitális pénzügyi eszközökkel, bitcoinnal, decentralizációval és technológiai témákkal foglalkozó portáljává nőtte ki magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.