Miért nem kerülhet fel a TON a Coinbase vagy a Binance listájára?

A Toncoin (TON) a piaci kapitalizáció alapján a top 10 kriptoeszköz közé tartozik, és még a legutóbbi piaci korrekciók után is 7 dollár felett maradt az ára. Ennek ellenére a TON komoly akadályokba ütközik, amikor a Binance és a Coinbase tőzsdékre próbál felkerülni.

A SEC-el való per hatása a TON listázására

A TON iránti szkepticizmus fő oka az USA Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) és a Telegram, Inc. közötti per. 2019 végén az amerikai SEC megtiltotta a Telegramnak, hogy Grams néven indítsa el a projekt eredeti tokenjeit.

Annak ellenére, hogy a projektet átszervezték és más név alatt folytatták, a jelenlegi Toncoinra továbbra is hatással van a SEC-vel való összeütközés, ami aggodalmat kelt az USA-ban működő tőzsdéken.

A 2019-es Grams értékesítésének tilalma egyetlen amerikai bíró döntésén alapult. A Grams tokeneket világszerte betiltották, mivel fennállt a veszély, hogy azokat az USA-ban továbbértékesítik. A per és a bíró döntésének következményei továbbra is indokot szolgáltatnak arra, hogy a TON-t ne listázzák.

A Toncoin a Binance Smart Chain versenytársa

A Toncoin rendkívül aktív hálózat, közel 600 millió USDT-t bocsátott ki natív eszközként. Emellett a Toncoin nagyon aktív botokkal rendelkezik, hasonlóan a Solana modelljéhez.

Alastair Caithness, a „Boom! It’s on the Blockchain!” podcast házigazdája elmondta, hogy a volatilitás tekintetében a Binance készen állt olyan tokenek listázására is, mint a Pepe (PEPE). Ugyanakkor a Toncoin a Binance Smart Chain komoly versenytársának tűnik.

„Úgy tűnik, a Binance vonakodik a TONcoin listázásától, mert a saját blokklánca már jól megalapozott, és egy ilyen lépéssel egy nagyobb versenytársat népszerűsítene, ami befolyásolhatja a Binance jövőbeli növekedését” – mondta Caithness.

Az elmúlt napokban a Toncoin még az Ethereumot is megközelítette a napi aktív felhasználók számában. A Toncoin naponta 9,6 millió aktív tárcát tudhat magáénak, míg az Ethereumnál ez a szám 300-500 ezer között mozog.

Toncoin: Közösségi projekt erős Telegram kapcsolatokkal

A Toncoin kódbázisát és natív láncát jelenleg egy nemzetközi önkéntes fejlesztői közösség tartja kézben. A hálózatot jelenleg 13 fő fejlesztő támogatja és fejleszti.

A coin fő felhasználási esetei azonban továbbra is szorosan kapcsolódnak a Telegram alkalmazáshoz, mint kommunikációs és kriptokereskedelmi forráshoz. A Toncoin a Telegram Open Network (TON) rebrandelt változata, amelyet eredetileg Pavel és Nikolai Durov hozott létre.

Az új nyílt forráskódú blokklánc havonta 4-5 millió aktív felhasználót számlál. Több mint 1 millió token aktív a blokkláncon, amit az utóbbi években tapasztalt mém tokenek fellendülése hajtott. A Toncoin nem maradt ki az elmúlt évek legnépszerűbb trendjeiből sem, ide értve a játékokat, az NFT kollekciókat és piactereket, valamint a decentralizált pénzügyeket, kereskedelmi botokat és mém tokeneket. Emellett a Toncoin támogatja a mikrotranzakciókat is, ami növeli az USDT kínálatát és használatát.

A Notcoin (NOT) kompenzálja a TON korlátozott listázását

A TON korlátozott listázását a Notcoin (NOT) kompenzálja, az újonnan bevezetett eszköz, amely szintén a TON ökoszisztéma aktivitását tükrözi. A NOT a Binance-en is listázva van, és a leglikvidebb eszközök közé tartozik. Az elmúlt 24 órában a NOT is szembement a piaci trendekkel, és 10%-kal emelkedett, elérve a 0,017 dollárt.

A Telegram alkalmazás jelenleg a TON-hoz kapcsolódik különböző hirdetési bevételi programokon keresztül. Az olyan projektek, mint a Telegram Ads és az Adsgram, rendkívül aktívak, akár 8 millió megjelenítést is elérve. Ezek az alkalmazások lehetővé teszik a TON számára, hogy banner- és videohirdetésekkel is bevételt szerezzen.

Összegzés

A Toncoin, annak ellenére, hogy a top 10 kriptoeszköz közé tartozik, komoly akadályokkal néz szembe a Binance és a Coinbase listázásával kapcsolatban. A SEC per, a verseny a Binance Smart Chain-nel és a szoros Telegram kapcsolatok mind hozzájárulnak a kialakult helyzethez. A Notcoin (NOT) azonban részben kompenzálja a TON korlátozott elérhetőségét, és továbbra is erős aktivitást mutat az ökoszisztémában.