Nem örülnek a Telegrammosok az új frissítésnek

Pavel Durov a napokban jelentette be, hogy a Telegram 5.5 frissített verziójával már teljes chatbeszélgetéseket is törölni lehet. Egy a csatornájára kirakott szavazás alapján a Telegrammosok nem repdesnek az örömtől.

Durov a frissítés kapcsán kirakott egy szavazást is amit már több mint 463 000 Telegrammos (30 perc alatt a képernyőkép készítés és a publikáció ideje között további 35K felhasználó szavazott) válaszolt meg. A Telegram 5.5 frissített verziója már lehetővé teszi a felhasználóknak hogy híreket és teljes chatbeszélgetéseket töröljenek és nem csak a sajátjaikat, de még a beszélgetőpartnerét is. Eddig csak a 48 óránál nem régibb üzenetek esetében lehetett hasonlót tenni, most már nincs ilyen korlátozás.

Konkrétan annyit jelent, hogy bármit törölni lehet a Telegrammról, legyen szó akár küldött, akár fogadott üzenetekről, de még akár a komplett chattörténetet is. Másodlagos újdonság, hogy a továbbított üzenetek is anonimizálhatóak ami annyit jelent, hogy a címzett nem tud a feladó profiljára kattintani.

A Telegram felhasználók nincsenek különösebben megelégedve a frissítéssel. Köztudottan, a kriptoközösség tagjai nagy számban használják a Telegrammot, nincs olyan kriptós projekt, mely ne rendelkezne hivatalos Telegram csatornával, és bőségesen találni rajta cryptotrader és pump&dump csoportokat is.

A személyes adatok védelmét nagyra értékelő kriptósok egyrészt örülhetnek az újításnak, révén teljes kontrollt kapnak a Telegrammon tárolt üzeneteik felett, de másrészt megvan a hátulütője. Akik ismerik a Telegram működését, tudják, hogy az ICO és kriptós csoportok tele vannak scammerekkel, adathalász linkeket terjesztő hamis felhasználókkal. A totális törlési funkció annyit jelent, hogy még nehezebb lesz ezeket nyakon csípni és megtisztítani tőlük a Telegrammos csoportokat.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük