NEO árelemzés – potenciális trendforduló a láthatáron

A technikai indikátorok azt sugallják, hogy érik a bikás trendforduló. A medvetrend már egy éve tart, de az EMA-k, villák és a felhő is mind bikás jelzéseket küldenek.

A NEO árfolyama folyamatos esésben volt 2018-ban. Amint az árfolyam megtalálja a potenciális alját, az exponenciális mozgóátlagok (EMA), villák (PF), grafikonminták és az Ichimoku felhő rögvest jelzi egy esetleges bikás trendfordulót.

A napos charton az 50/200 EMA továbbra is medvés kereszteződést mutat már múlt év májusa óta. Az árfolyam jelenleg jóval a 200 EMA alatt van és csak épphogy az 50 EMA fölött oldalazik. Az 50 EMA támasz tartós érintése azt jelzi, hogy az árfolyama 200 EMA irányába tolódik el, ami jelenleg 16.2 USD. Egy bikás aranykereszt nem valószínű hogy az elkövetkezendő hónapokban bekövetkezne, de ha mégis, akkor tovább emelkedést jelez és egyben tényként kezelhetjük a trendfordulót. jelenleg Nincs aktív volumen vagy RSI divergencia.

A VPVR volumen profil 2017 szeptemberétől azt mutatja, hogy a kereskedési volumen jelentős hányada az 5 – 10 dolláros tartományban volt. A 9.50 USD fölötti tartományban viszonylag alacsony a volumen, egyfajta halott zóna, melyen feltehetően mint kés a vajon megy keresztül át, majd várja a relatíve nagy volumenű 18 USD. A Bitfinex long/short nyitott megbízások számában erősen túlreprezentáltak a vevők és itt is közel áll a csúcsához. Egy szignifikáns lefelé tartó ármozgás komoly fedezeti célú eladási hullámot indíthat el a longosok között.

2018 közepe óta az árfolyam szorosan a medvés villa vonalait követi, a horgonypontok februárhoz, áprilishoz és májushoz kötve. Az elmúlt hónapokban az árfolyam kitört a legmagasabb ellenállási zónából, ami arra utal, hogy a hónapokig tartó medvetrend véget ért.

A NEO árfolyam egyben Ádám és Éva dupla alj mintát is kiadta, ami egy bikás trendforduló minta. A minta jellegzetességei közé tartozik a V és U alakú ármozgás, amely az ellenállás áttörése után azonnali volumennövekedést eredményezett. Az 1.618 Fibonacci kiterjesztés 11 USD és 12.70 USD közé teszi a célárfolyamot.

Az Ichimoku felhőt kielemezve négy metrikát használunk egy trend létezésének konfirmálására: aktuális árfolyam a felhő függvényében, a felhő színe (piros a medvés, zöld a bikás), a Tenkan (T) és a Kijun (K) keresztet, valamint a leszakadó távolságot. A legjobb pozíciónyitási pont mindig akkor adódik, mikor a legtöbb indikátor medvésről bikásra vált át, vagy fordítva.

A felhőmetrikák alapján a napos charton 10/30/60/30 időtartamokra már szinte bikásak: az árfolyam frissen a felhő fölött, a felhő még medvés, a TK-kereszt bikás és a lemaradó távolság (lagging span) a felhőben az árfolyamon csücsül. Hagyományos vevői belépési pontról akkor beszélünk, ha a következő napokban az árfolyam kivehetően a felhő fölé megy. Ez egyébként az első bikás kitörés egy év leforgása alatt.

A dupla időtartamnál (20/60/120/30) a pontosabb jelzések véget szintén a medvésből semlegesbe megy át: az árfolyam frissen átütötte a felhőt, a felhő még medvés, a TK-kereszt medvés és a leszakadó távolság a felhő alatt és az árfolyamon csücsül.

Újra, hagyományos long belépési pont akkor javallott, mikor a felhő fölé megy az árfolyam, amit 2018 májusa óta nem láttunk. A Kumo csavar, vagy más néven Kumo kitörés talán valamikor márciusra esedékes. Ha az árfolyam a felhőben marad a bikás TK-kereszttel, akkor az árfolyam valószínűleg az ellentétes végek felé veszi az irányt a felhőn belül, ami 12 dollárnál található.

Végezetül a NEO / BTC párról egy mondatot. A trend indikátor szintén potenciális bikás trend kibontakozásáról tanúskodik. Az árfolyam az 50 EMA fölött van az 50/200 EMA medvésen keresztezi egymást és a bikás Kumo kitörés felé tart. Korábban a támasz ellenállásba ment át 2400 szatosinál. A szint áttörése magas volumen mellett könnyen a 200 EMA teszteléséhez vezethet 2800 szatosinál.

NEO árelemzés - potenciális trendforduló a láthatáron

Összefoglalásul

A NEO technikai indikátorok alapján megvan a potenciál a bikás kitörésre és a trendfordulóra. A több mint 12 hónaposra nyúlt medvetrend, EMA, villa és felhő után az összes indikátor a bikák éledezését jelzi. A grafikonminta dupla alja egyben egészen 12 dollárig lökheti az árfolyamot akár már a következő hónapban. Hogy vajon csak múló spekulációs nyomásról van szó, vagy egy fenntartható hosszú távú emelkedő trend kibontakozásáról, az még eldöntésre vár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük