New York lehet a Bitcoin központja a jövőben

Az idei év novemberében tartják meg a világ egyik legbefolyásosabb metropoliszának, vagyis New York-nak, a főpolgármesteri címért zajló választását. Természetesen a posztért folyó küzdelem nem fenékig tejfel és az indulóknak több szempontból is meg kell felelniük a város elvárásainak.

Értelemszerűen, minden jelölt a saját malmára szeretné hajtani a vizet, így igyekeznek mindinkább a választópolgárok kedvében járni. Ez Eric Adams esetében sincsen másként, aki azon kijelentésével döbbentette meg a nyilvánosságot, miszerint New York-ot szeretné megtenni a Bitcoin elsődleges epicentrumának.

November 2-án kerül megrendezésre a választás, amelyen Adams a demokrata párt jelöltjeként indul többedmagával. A kriptovilágnak kedveskedni kívánó kandidátus legnagyobb ellenfelének a Bitcoint szintén támogató Andrew Yang bizonyult, azonban ő napokkal ezelőtt visszalépett. Ezáltal Adams-nek így még nagyobb esélye nyílik a lakosok szimpátiájának és egyúttal voksának megszerzésére is.

Adams, a már nyugdíjba vonult rendőrfőkapitány, jelentős hivatali pozíciókat tudhatott már magáénak ezt megelőzően is, ilyen például a New York állam szenátusában betöltött megbízatása is. Jelenleg pedig ő a város legnépesebb kerületének, tehát Brooklyn-nak, az elnöke.

A legfrissebb közvélemény-kutatások ugyancsak neki kedveznek, mivel a demokraták között ő a legkedveltebb jelölt, ezzel megelőzve Maya Wiley-t és Kathryn Garcia-t is.

Egyik választási kampányeseményén pedig úgy nyilatkozott: “Megígérem Önöknek, hogy egy év leforgása alatt egy teljesen más várost fognak majd maguk előtt látni. Városunk lesz a tudományok, a kiberbiztonság, az önvezető autók, a drónok, valamint a Bitcoin központja”.

A rend és igazság őreként a Bitcoin mellett kampányol?

Sajnos még mindig rengetegen kapcsolják össze a Bitcoin nevét a pénzmosással és a bűncselekményekkel, ezért is oly jótékony Adams tevékenysége, amellyel ennek épp az ellenkezőjét próbálja meg bebizonyítani.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az utóbbi időben Miami kezdte átvenni az irányítást Amerikában, már ami a kriptovilágot illeti. Ebből kifolyólag, ha Adams-nek valóban sikerülne létrehoznia a gócpontot New York-ban, az a pénzügyi szektor számára is rendkívül előnyös fordulópont lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.