Olasz design NFC technológiával: új bitcointárca érkezik

Idén nyáron új bitcointárcával bővül a már elég népes hardvertárca-kínálat, ezúttal azonban egy olyan stílusos NFC technológiával működő eszközzel fog bővülni a paletta, ami sokakat garantáltan elcsábít majd.

A kriptovaluta tulajdonosok igazán örülhetnek, ugyanis hamarosan új hardveres bitcointárca kerül a piacra. A Portal egy mobil-natív hardvertárca, amelyet úgy terveztek, hogy biztonságban tartsa privátkulcsaidat, és zökkenőmentesen tudj kapcsolódni bármelyik mobiltárca-alkalmazáshoz. A tárca az NFC technológiát használja, hogy biztonságosan és hatékonyan kommunikáljon bármilyen mai okostelefonnal, így nincs szükség se kábelre se külső töltőre vagy akkumulátorra.

A tárcát a nagyközönség számára először a március elején Madeirán szervezett Bitcoin Atlantison mutatták be. Az eszközt megálmodó csapat kijelentette: “Talán láttátok a bejelentésünket a @BitcoinAtlantison: küldetésünk, hogy hardvereszközöket építsünk a bitcoinerek számára, kezdve egy teljesen új, mobil-natív hardvertárcával, a Portal-lal”.

Alekos Filini hozzátette: “Miért egy újabb hardvertárca? Mert úgy gondoljuk, hogy a meglévők közül egyik sem biztonságos és nem használható egyszerűen az okostelefonokkal. Így hát elkészítettük a sajátunkat. A Portal az NFC technológia köré épül, nem csak azért, hogy kommunikáljon a telefonnal, hanem azért is, hogy saját magát táplálja! Nincsenek kábelek, nincsenek akkumulátorok, csak vezeték nélküli varázslat.”

A tárcát tervező csapat a felhasználói élmény növelésére is gondolt, hiszen az eszköz használata rendkívül egyszerű lesz, felesleges menük nélkül. A kitalálói az átláthatóságra helyezik a hangsúlyt, hiszen minden nyílt forráskódú. A firmware teljes egészében a Rust programnyelven íródott és a bitcoindevkit-en alapul.

A csapat azt állította: “a hardvert a semmiből terveztük Kicadban, és a GitHubon is elérhető. Egy SDK-t is kiadunk, hogy segítsünk a meglévő tárcáknak integrálni az eszközünket. Inkább a hardverre koncentrálunk, és hagyjuk, hogy más csapatok fantasztikus szoftvereket fejlesszenek…”

A készüléket már elő lehet rendelni, és a tervek szerint nyáron, de legkésőbb a harmadik negyedévben elindul az első eszközök kiszállítása is. A tárca honlapja itt tekinthető meg.