Nobel-díjas tanácsadókkal erősít a kriptopénz kutatócég

A Cryptic Labs blokklánc kutatócég és akcelerátor két Nobel-díjas közgazdászt adott tanácsadó testületéhez.

A két Nobel-díjas dr. Eric S. Maskin és Sir Christopher Pissarides, akik az ösztönző mechanizmusok, játékelmélet és makrogazdasági politikák területén nyújtanak segítséget a cégnek, áll a sajtóközleményben.

Dr. Maskin jelenleg a Harvard Egyetemen tanít és a játékelmélet valamint a mechanizmus tervezés területén nyújt értékes tanácsokat, különösen abban, hogy tudnak a blokklánc fejlesztők felhasználói ösztönzőket kifejlesztetni. Dr. Maskin 2007-ben nyerte meg a közgazdasági Nobel-díjat a fordított játékelmélet kidolgozásáért.

Úgy gondolom, a blokklánc potenciálisan fontos a modern gazdaságban. A legtöbb vita a blokklánc technológiában a technikai problémákról szól. Engem jobban érdekelnek az ilyen technológiák velejáró gazdasága többletértékei.

Sir Pissarides pedig 2010-ben kapta meg a közgazdasági Nobel-díjat a munkaerőpiacok hatékonyságával kapcsolatos, a munkakeresés költségeire vonatkozó piaci elemzéseikért közösen két másik kutatóval. Sir Pissarides elsősorban a makrogazdasági folyamatok megértésében segíti a blokklánc fejlesztőket.

Az elmúlt években a blokklánc bizonyult a legizgalmasabb fejlesztésnek a pénzügyi piacokon.

A Cryptic Labs társalapítója és ügyvezetője Humphrey Polanen így kommentálta a leigazolást: “A szektor létezése óta először dr. Maskin és Sir Pissarides példátlan tapasztalatot és betekintést kínál a blokklánc technológiába, beleértve a viselkedési közgazdaságtan területét is.”