Mike Novogratz OTC kereskedési osztálya listázta a Zcasht (ZEC)

Galaxy Digital, az amerikai milliárdos Mike Novogratz kriptokereskedelmi bankja listázta a személyes adatok védelmére kihegyezett kriptopénzt, a Zcash-t (ZEC) a tőzsdén kívül kereskedhető (OTC) digitális eszközeinek listájához. Az eszközt mostantól a Galaxy Digital Trading is támogatja, mely a vállalat likviditásszolgáltatója.

Novogratz OTC kereskedési részlege elsősorban fedezeti alapokkal, kockázati tőkebefektetőkkel, HNWI-kel és nyugdíjalapokkal üzletel. Jelenleg bitcoint (BTC), ethereumot (ETH), bitcoin casht (BCH), litecoint (LTC), monerot (XMR), dasht (DASH), ethereum classicot (ETC) és a bitcoin goldot (BTG) támogatják.

“Reménnyel tekintünk a blokklánc/token ökoszisztémák folyamatos fejlődésére, mely alapjaiban fogja megváltoztatni a világot,” kommentálta Yoshi Nakamura, a Galaxy Digital digitális értékesítési osztályának vezetője a bejegyzésben.

A Galaxy Digital mellett a Zcash három nagy versenytársnál is elérhető: A Digital Currency Group Genesis Trading platformján, a Cumberland kereskedési osztályán, ami az amerikai DRW pénzügyi szolgáltató óriás OTC osztálya, és a Circle-nél, mely az USD Coin (USDC) stabilcoin fejlesztője. A Cumberland és Circle 2018. októberi adatai szerint a magas jövedelmű magánszemélyeket (HNWI) felváltották az intézményi befektetők az OTC kereskedés területén. Az intézményiek alapvetően az OTC kereskedést preferálják, mivel az ilyen típusú ügyletek nincsenek befolyással az aktuális piaci árfolyamokra.

A 2015-ben Zooko Wilcox-O’Hearn által alapított Zcash maximális védelmet biztosít az online tranzakciók terén a személy adatokra. A múlt évben egy egyesült királysági akadémiai társaság ugyanakkor sebezhetőséget vélt felfedezni a Zcash hálózatán, mely miatt 70%-kal csökken a felderíthetetlensége a ZEC-kel tranzaktáló személyeknek. A ZEC alapító szerint a kutatás eredményei csak a védettről nem védettre tranzakciókra vonatkoznak (és oda vissza), de nem a maximálisan álcázott műveletekre.

Amennyiben többet szeretnétek megtudni a Zcash kriptovalutáról és blokkláncáról, olvassátok el kimerítő útmutatónkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük