Nyersolaj határidőst indított az FTX kriptotőzsde

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az FTX kriptovaluta tőzsde nyersolaj határidőst vezetett be felbuzdulván a rekord alacsony, illetve a két nappal ezelőtti negatív jegyzésen.

Az FTX nyersolaj határidőse a texasi WTI jegyzés spot árfolyamát követi. Speciális kondícióként, ha az árfolyam újra mínuszba fordulna, akkor a tőzsde megbízásonként $100 dollárral kitoldja az ügyletet.

Sam Bankman-Fried FTX alapító elmondása szerint a határidős nyersolaj termék indítására az óriási kereslet miatt volt szükség.

“A kereslet mindent átvitt. Ez volt a leginkább kért termék a felhasználóink körében,” írja Bankman-Fried.

A regisztrált felhasználóknak legalább 1. szintű ügyfélazonosításon kell átesniük, hogy kereskedhessenek nyersolaj határidős piacon és elméletben KYC adatok és IP-cím alapján nem kereskedhető a piac az EU, USA, UK, Kanada és több más kiemelt régió országaiból se.

Sam Bankman-Fried szerint a korlátozások miatt a legnagyobb érdeklődés Ázsiából fog érkezni, például Japánból, ami nem szerepel a tiltólistán.

A nyersolaj határidős megbízások pillanatnyilag 1 hónapos lejárati idővel rendelkeznek, de az igény növekedésével változhat az időtartam. Az FTX a későbbiekben olaj határidősökre épülő tokenek indítását is tervezi.

A Binance által kockázati tőkével támogatott FTX még a sz**rból is likvid kereskedhető piacot csinál, februárban például amerikai elnökválasztási határidős piacot indított, ahol Trumpra és más elnök kandidátusra lehet megbízásokat rakni.

A jelenleg 35 főt foglalkoztató határidős tőzsde havi 10%-kal bővíti az alkalmazottak létszámát és Bankman elmondása szerint az év végére el szeretnék érni a 70 főt.

Februárban újabb friss tőkét tervezett bevonni 15 – 30 millió dollár tartományban, ám a koronavírus miatt egyelőre még a 15 milliós alsó határ is távol áll.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.