Világ legnagyobb önkéntes platformja blokklánc startuppal lép partnerségre

A kínai nonprofit Zhiyuan Hui, ami a világ legnagyobb önkéntes platformja, partnerségre lépett a tokengazdasági infrastruktúrát fejlesztő EveriToken startuppal. A hírt még január 12-én jelentette be az EveriToken.

2018. decemberi adatok alapján a Zhiyuan Hui platform 430 000 regisztrált nonprofit szervezettel és 71 millió felhasználóval rendelkezett, amin több mint 100 millió közszolgálati órát logoltak be. A blogbejegyzés szerint az Egyesült Nemzetek által kiadott kínai önkéntes szolgálat gazdasági értékét mérő jelentés szerint a platform értéke mintegy 500 millió dollár.

Az óriási számú felhasználó és az általuk teljesített közszolgálati órák menedzselése nagy kapacitást köt le és ezért döntött a Zhiyuan Hui egy transzparens önkéntes-követő platform mellett az EveriToken publikus blokkláncán.

Az új rendszer segítségével a kormányok, vállalatok és nonprofit szervezetek naponta mintegy egymillió önkéntest jutalmazhatnak úgynevezett Yi coinban az önkéntes tevékenységeikért és szolgálati óráikért cserébe.

Az adatokat a hálózaton rögzítik az EveriToken által csak “nyílt publikus jóléti főkönyvnek” nevezett hálózaton. A blogban több részlet is kiderül:

“Az EveriToken-alapú rendszer ellenőrzési nyomvonalakat biztosít a különböző részvényesek számára, melybe tartozhatnak kormányok és alapítók, ezzel csökkentve a Zhiyuan Hui  által kezelt különböző szegénység elleni akciók és kormányzati támogatások során fellépő visszaéléseket.”

Yi coinok segítségével már most lehet alapvető cikkeket vásárolni közel 100 meg nem nevezett kiskereskedőnél az EveriToken mikrofizetési megoldását használva: élelmiszert, elektronikai és higiéniai termékeket.

A nyílt blokkláncok hasznossága köztudott a jóléti és szociális szolgáltatások területén. Segítségével átlátható és elosztott főkönyvet lehet vezetni például az adományok elköltéséről. A múlt hónapban például az Ír Vöröskereszt egyik alkalmazása blokkláncot használ a jótékony felajánlások lekövetésére. A múlt hónapban indította útjára a Binance a saját blokklánc-alapú adományozási platformját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük