Óriási az érdeklődés Magyarország első decentralizált kriptotőzsdéje a VizslaSwap iránt

A digitális eszközök piaca 8 év alatt az 1500-szorosára nőtt, a bitcoin árfolyamának emelkedése is egyre több érdeklődőt vonz ebbe a szektorba. A kereskedés legfontosabb platformjai itt is a tőzsdék, vagyis olyan internetes kereskedelmi platformok, ahol Bitcoint, Ethereumot és egyéb kriptovalutákat lehet vásárolni, akár fiat devizákért (euróért, dollárért), akár más kriptovalutákért. Természetesen több kisebb hazai kriptotőzsde is működik, azonban a most népszerű decentralizált, azaz központi szereplő nélküli platformra ezidáig nem volt példa. A VizslaSwap rendszer saját tokenje már az első órájában átlépte a 300 millió forintos piaci értéket, majd hétvégén bőven meghaladta a félmilliárd forintot is.

Nagyobb biztonság

Az első, új alapokra helyezett magyar kriptotőzsde a VizslaSwap nevet kapta. A Hungarian Vizsla Inu (HVI) által kezdeményezett felület rövid időn belül bárki számára elérhető lesz.

“A központi szereplők kihagyása azért fontos, mert ez a megoldás sokkal nagyobb biztonságot jelent a felhasználók számára. A hagyományos kriptotőzsdéken átadjuk a fizetőeszközök feletti rendelkezést. Itt azonban amit lekötnek, az végig a saját tulajdonukban marad. A decentralizált tőzsde felett senki sem rendelkezhet, még a fejlesztők sem, azt hiszem mostanában kezdik megérteni az emberek ennek a fontosságát” – mondta Sándor Fábián, a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója.

A VizslaSwap elindítása egy újabb mérföldkő a legnagyobb magyar kriptovaluta életében, amely közelebb viszi őket ahhoz a céljukhoz, hogy egy világszinten is meghatározó altcoinná váljanak. A decentralizált kriptotőzsde fejlesztésén közel húsz fős magyar és nemzetközi fejlesztőkből álló csapat dolgozott. Magát a felületet Pálmay Dániel fejlesztő tervezte, igazából övé az érdem nagy része.

Bányászat, bányagépek nélkül

Az új hazai kriptotőzsdén nem csak kötöttségek nélküli kereskedésre, hanem bányászatra is lehetőség lesz – igaz, nem a klasszikus értelmében. Itt a csúcsteljesítményű videokártyák helyett a kriptovaluták tulajdonosai “végzik a munkát”. LP tokenek lekötésével a decentralizált tőzsdék között már megszokott módon elérhetővé válik az úgynevezett likviditási bányászat. Ez azt jelenti, hogy likviditást biztosítunk és ez által bányászunk. Nem hiába a bányászat szó, hiszen blokkjutalmakra tehetünk szert általában kimagasló jutalmakért vagy saját vagy más tokenben.

Igen kimagasló jutalmakról beszélhetünk, nem megszokott módon még a kriptopiacon sem. A legtöbb a VizslaSwap Tokennel és a HVI Tokennel elérhetőek. A fejlesztők a teljes ökoszisztémát a HVI-re építik, viszont a Swapnál a prioritást mindig is a Swap saját tokenje fogja élvezni.

“Valójában teljes egészében úgy működik mint a kriptobányászat, csak jelen esetben nincs szükség fizikai bányagépre. Egyszerűen a tokenek helyettesítik a videokártyákat, azaz amennyi tokent raksz be a pool-ba annyi ‘géppel’ bányászol. Blokkidőnkénti jutalmakat adunk, amelyek automatikusan jóváíródnak” – magyarázza a szakember.

A VizslaSwap-on számos más lehetőség lesz a kriptojutalmakra. Már megszokott staking pool funkcióval is rendelkezni fog, ahol önálló tokeneket, mint a HVI le lehet kötni és hasonló módon vagy saját vagy egy másik tokent kapunk érte jutalomként. De un. Bounty Hunt funkció is indul, amivel a látogató az összegyűlt tranzakciós díjakra vadászhat és hívhatja le saját maga részére az összegyűlt összeget. Ezt egy izgalmas játéknak is felfoghatjuk, ugyanis minél tovább várnak a látogatók a lehívással, annál nagyobb összeg gyűlik össze, de ha túl sokáig várnak, lehet másvalaki elviszi azt. A csapat elmondása alapján ezzel a napi látogatószámot kívánják növelni.

A HVI token körül ezzel is folytatják egy önálló ökoszisztéma kiépítését saját NFT piactérrel, jelentős partnertokenekkel és most DeFi megoldással is, ami mind növeli a keresletet az Vizsla token iránt – mondta el Sándor Fábián, a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója.

A farmolási funkciók elérhetőek lesznek a HVI Partnerei számára, ahol HVI-vel vagy a partner tokenek lekötésével olyan tokenek válnak elérhetővé, mint a Neckermann, a CryptoChip, vagy a BabyVizsla. Elmondásuk szerint már most sok listázási felkérést kapnak más tokenekről, természetesen ezekkel is bővül a paletta. A srácok a biztonságot sem bízzák a véletlenre, hiszen a VizslaSwap platform alapjául a világ 3. legnagyobb decentralizált tőzsdéjét vették, a PancakeSwap-ot. Sok sikert kívánunk az új fejlesztéshez és reméljük sikerül a HVI célja és egy újabb Magyar Világsikerrel fogunk gazdagodni.

Web: https://vizslainu.com/
VizslaSwap: https://www.vizslaswap.com/
Telegram: https://t.me/hungarianvizslainucoin
Facebook: https://www.facebook.com/vizslainu/

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A BitcoinBázis fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése fokozottan javasolt. Kereskedj felelősségteljesen.***