Orosz internet ombudsman saját bitcoin bányászfarmja adhatja a kitermelés 20%-át

Az orosz internet ombudsman által tulajdonolt bitcoin (BTC) bányászcég új projektje a globális Bitcoin bányászati piac 20%-át kívánja megszerezni. Úgy tűnik, meg is van rá az anyagi forrása és összeköttetése.

Az internetes ombudsman BTC-re feni a fogát

Az RBC orosz pénzügyi portál október 29-én számolt be a Russian Mining Company (RMC) tervéről, aminek keretében egy Karélia tartományban található régi fémgyárat bitcoin bányászatra állítana át.

A Rusal cég gyára 2018-ban zárt be az amerikai szankciók eredményeképp és a beszámoló szerint elegendő kapacitással rendelkezik, hogy a világ bitcoin bányászatának a 20%-át is lefedje.

“Az ötletünk az, hogy átalakítjuk a gyárat és a számítási kapacitást szolgáltatásként adjuk el, úgy mondván, IT-szolgáltatásokat ajánlunk,” nyilatkozott az internetes ombudsman és CEO, Dmitry Marinichev.

Magyarán ez egy felhőbányász szolgáltató lesz, hasonlóan a Genesis-Mining vagy a Hashflare még talpon lévő, de őrülten verseny-intenzív szektorában. Marinichev elmondta, hogy az RBC 43 million dollárt gyűjtött egy ICO keretében még 2017-ben, ami mindmáig a legnagyobb ICO forrás Oroszországban.

Marinichev kifejezetten jó kapcsolatokat ápol az orosz politikai elittel, annyira jót, hogy az establishment elnézi neki a kritikáit, amit elsősorban az Internetet érintő törvények bevezetésekor demonstrál.

Például élesen kikelt a Kreml azon próbálkozása ellen, hogy blokkolja az üzenetküldő Telegrammot.

“Lehetetlen blokkolni IP-címek feketelistázásával. Ezzel a csata örökre elhúzódik, még úgy is, hogy a Telegram kliens része egy open-source szoftver, amit ki lehet elemezni és meg lehet érteni működését,” nyilatkozta még múlt évben egy interjú során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük