Az orosz Sberbank saját token kibocsátását tervezi

Az orosz Sberbank azt tervezi, hogy Sbercoin néven saját tokent bocsát ki. 

Mivel egy hónap múlva hatályba lép a digitális eszközökre vonatkozó új jogszabály, az orosz pénzügyi intézmények a tettek mezejére kívánnak lépni. Oroszország legnagyobb bankja, a Sberbank egy új, blokklánc-alapú kereskedési platformot szeretne elindítani már jövő év elején, emellett fontolgatja egy natív token, a Sbercoin kibocsátásának lehetőségét is.

Az RBC orosz hírportál hétfői jelentése szerint a Sberbank már 2021-ben belépne a kriptotérbe. Herman Gref, a Sberbank vezérigazgatója és elnöke egyébként megerősítette a hírt és azt nyilatkozta, hogy “január 1-jével hatályba lép a digitális eszközökre vonatkozó törvény, így már jövőre szeretnénk elindítani az új blokklánc platformunkat, amely a digitális pénzügyi eszközök vásárlásához nyújt majd szolgáltatásokat”.

A cég vezetője hozzátette, hogy egy saját digitális pénz kibocsátásán is gondolkodnak. 2021-ben a bank megkezdheti az ilyen irányú kísérleteket is. Még augusztus elején Szergej Popov, a Sberbank tranzakciós üzleti részlegének igazgatója bejelentette, hogy a társaság digitális tokent bocsáthat ki, amelynek árfolyamát a rubelhez kötnék.

November 30-án Olga Skorobogatova, az Orosz Bank jegybank elnökének helyettese elmondta, hogy a pénzügyi piac szereplőinek túlnyomó többsége támogatja a digitális rubel bevezetését. A múlt héten Mihail Mishustin miniszterelnök azt mondta, hogy a kriptovaluták iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, ezért a kormány vezető szerepet vállalna a kriptovaluta piacok “civilizált irányú” fejlődésében annak érdekében, hogy hatékonyabban védve legyenek a felhasználók “érdekei és jogai.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük