Optimalizáld ETH stakelési jutalmaidat: Új lehetőség az EigenLayeren keresztül

A P2P.org új API integrációja lehetővé teszi a közvetítők számára, hogy Ethereumot stakeljenek és újra-stakeljenek az EigenLayeren keresztül.

Az új API előnyei

Az automatizált, végpontok közötti újra-stakelési API lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Ether-t (ETH) újra-stakeljék decentralizált stakelési protokollokon, például az EigenLayeren keresztül. Az új API integráció a P2P.org meglévő Ethereum API-jával működik együtt, lehetővé téve a közvetítők számára, hogy ETH-t stakeljenek és újra-stakeljenek az EigenLayeren keresztül.

„A közvetítők folyamatosan módokat keresnek arra, hogy értéket teremtsenek ügyfeleik számára és kiemeljék szolgáltatásaikat a zsúfolt piacon” – mondta Alex Esin, a P2P.org vezérigazgatója. „Az új Restaking API-kal egy erőteljes eszközt biztosítunk, amely pontosan ezt teszi” – tette hozzá. „Ügyfeleink mostantól felkínálhatják felhasználóiknak az egyszerű ETH újra-stakelés lehetőségét, maximalizálva stakelési jutalmaikat és airdrop lehetőségeiket közvetlenül saját platformjaikon.”

Az Ethereum stakelése és újra-stakelése

Az Ethereum stakelése az Ethereum tranzakciók érvényesítési folyamatában való részvételt jelenti, miután az Ethereum áttért a proof-of-stake (PoS) konszenzus protokollra a proof-of-work (PoW) protokollról 2022-ben. Ehhez 32 ETH letétbe helyezése szükséges a validátor szoftver aktiválásához. A stakelés során jutalmakat lehet szerezni az Ether tárolásáért, legyen az kriptotárcán, tőzsdén vagy stakelési poolban.

Az Ethereum újra-stakelése egy új koncepció a kriptopiacon, amelyet az EigenLayer vezetett be. Az EigenLayer 2024 áprilisában indult el az Ethereum főhálózatán. Az újra-stakelés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a már stakelt ETH-t egy másik Ethereum protokollon is stakeljék. Ez növeli a kripto-gazdasági biztonságot és további alkalmazásokat is elérhetővé tesz.

A P2P.org új platformjának jellemző

A P2P.org új Restaking API platformja többféle jutalmat kínál, beleértve a stakelési és újra-stakelési jutalmakat, a Secret Shared Validator ösztönzőit, az EigenLayer jövőbeli jutalmait, valamint a várható Actively Validated Services airdropjait. Mindez egyetlen integrációs ponton keresztül érhető el.

Kockázatok és aggodalmak

Bár az újra-stakelés új lehetőségeket nyit meg a különböző blokklánc projektek támogatására a stakelt Ether használatával, a folyamat bizonyos kockázatokkal jár. Az egyik gyakori aggodalom az, hogy az alapok ismétlődően hasonló validátorokhoz kerülnek, ami növeli mind a hozamot, mind a kockázatot. 2023-ban Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója figyelmeztetett, hogy az újra-stakelési protokollok jelentős rendszerkockázatot jelenthetnek a blokklánc számára.